XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Rotā saule, rotā bite". Folkloras kopas. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

No saullēkta līdz saulrietam Vidzemē|#dziedundejo vlogs

No saullēkta līdz saulrietam Latgalē| #dziedundejo vlogs

VLOGS: #dziedundejo2021 Latgalē no saullēkta pļavas vidū līdz saulrietam skatu tornī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Četri Latvijas kultūrvēsturiskie novadi, četras dienas no saullēkta līdz saulrietam, kopā nobraucot teju 2500 kilometrus. Ceturtais un pēdējais "roadtrip" sērijā “No saullēkta līdz saulrietam” ved uz Latgali, lai mērotu ceļu Aglona–Krāslava–Rēzekne–Krustpils. Tas viss, lai tiktos ar Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 dalībniekiem.

Pieci.lv vloga komandai rīts sākas sešos, sagaidot saullēktu nezināmas pļavas vidū pie Jēkabpils un pirmo pieturu veicot Latgales “vārtos” Aglonā. Jau divas stundas un divreiz nepareizi noparkotas mašīnas vēlāk ierodamies Krāslavā. Tā ir vieta, kur tiekamies ar dziedošajiem svētku dalībniekiem un apgūstam latgaļu valodas pamatus.

Pēc Krāslavas dodamies uz Rēzekni, kur pilsdrupās turpinās dziesmu un deju svētku filmas tapšana, ansambļiem tiekoties kameras priekšā. Vietējie tautas deju dejotāji no jauniešu kolektīva "Dziga" ir īpaši draudzīgi un izvadā mūs krustu šķērsu, iemācot vēl Tomam jaunu deju – “Krakovjaku”. Pienākot saulrietam, ir laiks noslēgt šī gada sēriju “No saullēkta līdz saulrietam”. Kā sagadīšanās ceļš ved gar Kristakrūga skatu torni, kur ar bezalkoholisko šampanieti atvadāmies no saules, vasaras un sakām ”atā” šī gada svētkiem. Tiekamies jau nākamajos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti