Virsvadītāji: Dejotāji svētkiem gatavojušies ļoti labi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Deju kolektīvi un to vadītāji ir ļoti labi sagatavojušies, - tā, uzsākot lieluzveduma deju mēģinājumus Daugavas stadionā, Latvijas Radio raidījumam „Kultūras Rondo” telefonintervijā atzīst Dziesmu un deju svētku deju lieluzveduma virsvadītāja Gunta Skuja.

Kā ziņots, Daugavas stadionā jau rīta agrumā sākās deju lieluzveduma "Tēvu laipas" pirmais mēģinājums. Sazvanīta pusdienlaikā, virsvadītāja Gunta Skuja pastāstīja, ka dienas pirmajā pusē ir tikusi galā ar divām dejām.

„No rīta astoņos es sāku strādāt ar C grupas 125 deju kolektīviem un mēs iestudējām dejas „Sudmaliņas” laukuma zīmējumu, bet pēc tam ar A grupas kolektīviem – deju „Sasala jūrīna”,” par paveikto stāsta virsvadītāja.

Gunta Skuja atklāja, ka „Sudmaliņu” lielo zīmējumu jau redzējusi stadiona laukumā un, pateicoties labajai kolektīvu sagatavotībai, deja izmēģināta atvēlētajā laikā.

„Ar C grupas kolektīviem es strādāju jau lielajā stadiona laukumā, tā kā pilnībā varēju izbaudīt to zīmējumu, kuru veidos „Sudmaliņas”. Svarīgi ir iezīmēt tieši „Sudmaliņu” galvenos spārnus. Un to visu es redzēju. Dejotāji un vadītāji bija ļoti, ļoti labi sagatavojušies. Mēs veiksmīgi atvēlētajā pusotrā stundā ar to tikām galā.”

Pirmdien visas dienas garumā aizvadīta deju kolektīvu skate, taču tas nav atstājis iespaidu uz garastāvokli, uzskata virsvadītāja:

Visiem apstākļi ir labvēlīgi. Acis visiem mirdz. Es domāju, ka neviens virsvadītājs nevar sūdzēties par to, ka kādi blakus iemesli pēc lielām svinībām būtu traucējuši strādāt. Viss ir kārtībā!”

Uzvedumā būs arī viena Guntas Skujas veidota deja „Gailis un vista”. Tās mēģinājums paredzēts vēlāk pēcpusdienā, taču virsvadītāja domā, ka arī ar šo deju nebūs aizķeršanās:

„Tas jau tāds nebēdnīgs numurs uz velna paraušanu. Domāju, ka tur arī tiksim galā.”

Daudzi dejotāji atzīst, ka vadītāju piezīmes uztver saprotoši un ar humoru, jo visi šeit sanākuši viena mērķa vadīti. Piemēram, Jānis no Salaspils kolektīva dejo jau vairāk kā 40 gadu un norāda, ka šeit izjūt piederību tautai, bet vēl lūkojoties mākoņos smejas, ka katrai dejai ir sausais un slapjais variants.

Deju svētku virsvadītāja Zanda Mūrniece pēc vairāku stundu dejas mēģinājuma vadīšanas no centrālās horeogrāfu tribīnes secina, ka dejotāji ir ļoti labi izpildījuši savus mājasdarbus un deju raksti jeb zīmējumi veidojas skaisti. Arī horeogrāfs, deju svētku mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis stāsta, ka šie svētki nemaz nevar būt neizdevušies - jau pirmajā mēģinājumā gan jaunie, gan pieredzējušie dejotāji sevi ir labi parādījuši.

Nedēļas garumā dejotāji Daugavas stadionā rūpīgi mēģinājumos izdejos šī gada svētku programmu, lai jau piektdien pirmajā koncertā pulksten divos dejotu lieluzvedumā ''Tēvu laipas''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti