Virsdiriģents: Šogad ažiotāža ap Dziesmu svētkiem ir īpaši liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šogad ažiotāža un informācijas gūzma ap Dziesmu un deju svētkiem ir lielāka nekā iepriekš, un svētku dalībniekiem tas ir ļoti patīkami. Tā intervijā Latvijas Radio atzina kora „Sōla” diriģents un jaunākais svētku virsdiriģents Kaspars Ādamsons.

„Mēs neatceramies nevienus svētkus, kad reklāma, ažiotāža, informācijas gūzma būtu tik liela ap svētkiem. Mums kā svētku dalībniekiem tas ir patīkami. Kaut nu tā interese no sabiedrības puses tik liela būtu arī starpsvētku laikā,” atzīmēja Ādamsons.

Diriģents ceturtdien piedalījies kopkora mēģinājumā un viņš atzinīgi vērtē atsaucību no kora puses. Tomēr vēl esot lietas, pie kurām jāpiestrādā mēģinājumos piektdien un sestdien.

„Kopkoris skan ļoti jauneklīgi, bet tādā pozitīvā nozīmē. Enerģisks par spīti tam, ka vakar bija ārkārtīgi karsta diena un dziedātāji tiešā saules ietekmē bija stundām ilgi. Arī vakara mēģinājuma daļā, kas noslēdzās pēc pulksten deviņiem, kvalitāte uz enerģijas rēķina bija kripatiņu zudusi, tomēr bija ļoti, ļoti augsta. Pieļauju, ka saliedētība un dialogs starp diriģentu un kopkori būs vēl lielāka gan šodien mēģinājumā, gan rīt abos divos ģenerālmēģinājumos, jo tie ir ar publiku un tautastērpos,” sacīja diriģents.

Kopumā XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas, latviešu diasporas un ārvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti