Viļņā sākas Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki «Gaudeamus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piektdien, 17. jūnijā, Viļņā sākas 19. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", informēja Valsts izglītības satura centra pārstāvji.

Studentu dziesmu un deju svētku "Gaudeamus" tradīcija aizsākās 1956. gadā, kad pirmo reizi Baltijas valstu studenti savos svētkos satikās Igaunijā, studentu pilsētā Tartu, un kopš tā laika pārmaiņus kādā no Baltijas valstīm svētki notikuši jau 19 reizes. Iepriekšējie svētki studentus pulcināja 2018. gadā Tartu, Igaunijā, bet Latvijā – pirms 8 gadiem 2014. gadā Daugavpilī.

"Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus" ir viens no būtiskiem posmiem Dziesmu un deju svētku unikālās tradīcijas saglabāšanā un Baltijas valstu vienotības stiprināšanā," uzsvēra Valsts izglītības satura centrā.

Šajos svētkos Viļņā piedalīsies kolektīvi no 13 augstākās izglītības iestādēm – 20 jauktie, sieviešu un vīru kori, 8 tautas deju kolektīvi, 2 pūtēju orķestri un klarnešu ansamblis. 18. jūnija vakarā Baltijas valstu koru koncertā Sv.Jāņa baznīcā savu programmu izpildīs Rīgas Stradiņa universitātes jauktais koris "Rīga" (diriģentes Zane Zilberte un Evita Taranda), bet 19. jūnijā visi dalībnieki no Viļņas rātsnama dosies gājienā uz Kalna parka estrādi. "Gaudeamus" lielkoncerta programmu veido visu valstu nacionālās programmas un apvienoto koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru apvienotās programmas.

Latvijas programmas "Būt jaunam dziesmā un dejā" režisori Mārtiņš Kagainis un Juris Jonelis, mākslinieciskais vadītājs un virsdiriģents LU jauktā kora "Aura" diriģents Edgars Vītols, tautas deju virsvadītāja LLU TDA "Kalve" mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja un pūtēju orķestru virsdiriģents RTU pūtēju orķestra "SPO" vadītājs Māris Martinsons. Latvijas programmu kuplinās jauno mūziķu instrumentālā grupa no Jelgavas Ulda Timmas vadībā.

Kopā ar studentiem svētkos piedalās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un augstskolu rektori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti