Vilces pagastā Dziesmu svētku kulmināciju sagaida kopā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai svētku gaisotni rastu arī mājās palicēji, Jelgavas novada Vilces muižas parkā svētdien uzstādīts pats lielākais televizors, un kopīga skatīšanās notiks, kamēr vien Latvijas Televīzija translēs svētku tiešraides.

Arī iepriekš – visu šo nedēļu – Vilces iedzīvotāji Dziesmu un deju svētkus skatījās televizoru ekrānos. „Neesmu ne dziedājusi, ne dejojusi (..) Pie TV katru reizi skatos - visi tādi skaisti, pacilātā garastāvoklī, un sevišķi jau tas gājiens patīk, un tad noslēgumā tā sadziedāšanās - tā jau ir aizraujoša,” saka Vilces pagasta iedzīvotāja Gunta.

Svētku kulmināciju gan vislabāk izbaudīt visiem kopā, tāpēc Vilces muižas parkā svētdienas rītā uzstādīts lielākais televizors, kādu pagastā izdevies sameklēt, un kopīga skatīšanās notikšot, kamēr vien Latvijas Televīzija translēs Dziesmu svētku tiešraides.

„Visskaistākais jau ir pašam būt tajā virpulī iekšā, bet ir arī skaisti no malas paskatīties, just līdz. Un ja vēl var padziedāt, sēžot pie TV ekrāna vai kā mēs šodien - uz lielo ekrānu skatāmies, tā ir pavisam cita svētku sajūta,” saka Vilces pagasta iedzīvotāja Milija.

Ik pa brīdim pulciņam piebiedrojas vēl kāds skatītājs, un pirmais jautājums skan, vai Zemgale jau aizgāja gājienā. Dziesmu svētkos Jelgavas novadu pārstāv 24 kolektīvi, un visnepacietīgāk savējos gaida Zane, kura arī pati varēja būt svētku dalībniece.

Vilcenieki kopīgi skatīsies arī noslēguma koncertu, un vietējie teic, ka vakarā, kad mājas solis būs apdarīts, ļaužu pulciņš būšot krietni kuplāks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti