XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Dziesmubērns". Koru koncertstāsts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

Priekšvārds."Dziesmubērns" koru koncertstāsts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

"Tā tik ir vasara!" Latviešu skatuviskās tautas dejas kolektīvu koncerts. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises

VIDEO: «Tā tik ir vasara!» #dziedundejo2021 skatuviskās tautas dejas kolektīvu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. novembrī LTV ēterā pirmizrādi piedzīvo Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 skatuviskās tautas dejas kolektīvu koncerts “Tā tik ir vasara!”.

Vasara – skaista, saulaina, piedzīvojumiem pilna! Tas ir laiks, kad daudzas ģimenes izmanto iespēju mainīt vidi, piemēram, no pilsētas uz laukiem, no mājām pie radiem un draugiem. Tā ir satikšanās, atkalredzēšanās, nebēdnības un blēņas, kādam dārza darbi, kādam “sunīši” un klusie telefoni, vēl citam mācīšanās peldēt un iespēja būvēt smilšu pilis pie jūras vai smilšu kastē. Pirmā nakšņošana teltī, iespējams, pirmā mīlestība. Vasara ir spilgta un krāsaina kā pļava, kas tāpat kā mūsu dziesmu un deju svētki paliek atmiņā daudziem bērniem – pasākums, kur sabrauc draugi, ir jautrība un prieks dzirksteļo.

Koncertā piedalās 22 skatuviskās tautas dejas kolektīvi, kurus ieteica pilsētu un novadu deju kolektīvu virsvadītāji un pašvaldību koordinatori, kā arī izvirzīja ekspertu komisija. Koncerta režisors – Jānis Purviņš, koncerta muzikālā vadītāja – Katrīna Dimanta.

KONTEKSTS:

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no viena līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti