Panorāma

Studiju liegumu krievu valodā vēl cer atcelt

Panorāma

Papildinās veselības aprūpes pakalpojumu pamatgrozu

Kopkoris ieskandina atjaunoto Mežaparka estrādi

VIDEO: Mežaparka estrādē mēģinājumus atklāj ar «Dziedot dzimu, dziedot augu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mežaparkā uz pirmo mēģinājumu ceturtdien, 5.jūlijā, no rīta sapulcējās 17 000 koristu, kuri pirmo reizi ieskandināja atjaunoto Lielo estrādi. Kori izdziedāja noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" repertuāru. Skan un skanēs labi – atzīst koru dalībnieki.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

No ceturtdienas pulksten 9.00 jauktie kori, vīru kori, sieviešu kori un bērnu kori ieņēma vietas Mežaparka Lielajā estrādē. Koristu sastāšanās pa balsīm aizņēma vairāk nekā stundu.

Dziedātāji priecājas par plašo estrādi. Vairs nav jāspiežas, un daudz vairāk vietu arī skatītājiem. Visi sajūsmā par nupat saņemtajām dziesmu grāmatām.

Kopkoru mēģinājums plkst. 10.00 sākās ar tautas dziesmu “Dziedot dzimu, dziedot augu” Alfrēda Kalniņa apdarē (diriģente Agita kauniece) un turpinājās ar Jāņa Lūsēna “Karoga dziesmu” (diriģents Jēkabs Ozoliņš) un karoga pacelšanu.

Jau ceļā uz Mežaparka estrādi koristi iesildīja balsis un dziedāja. Arī estrāde ir izrotāta, mastos pacelti valsts karogi, un virs kopkora galvām plīvo lielais karogs. Pats mēģinājums rit dinamiski, un diriģenti atzīst, ka ļoti gaidījuši skanīgo un lielo kopkori.

Kā pastāstīja diriģents Jānis Erenštreits, kura vadībai uzticēta Latvijas himna, viņš pie darba ķeras ar pilnīgu pārliecību, jo zina, ko grib panākt.

Erenštreits uzsvēra, ka himna ir 45 gadus vecāka nekā Latvija, tāpēc viņš aicina koristus to atcerēties un dziedāt īpaši pacilāti – arī tempa ziņā možāk nekā parasti.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Dalībnieki visi ir labā noskaņojumā, arī laikapstākļi ir labvēlīgi.

Aukstums prom, bet nu acis kairina saule. Tik spoža, ka grūti saskatīt diriģentu. Karstumam dalībnieki gatavojušies – saules brilles, cepures, ūdens pudeles.

Daži dalībnieki gan jau paģībuši, taču mediķi uzsver, ka tie ir viegli gadījumi, pēc 15 minūtēm viņi ceļas un dodas atpakaļ uz estrādi.

Arī Latvijas Radio uzrunātā kopkora dalībniece apliecināja: “Skan vienkārši fantastiski, es esmu ļoti pacilāta, gandarīta. Sajūta ir tāda, ka ar mums ir visa Latvija. Mēs to darīsim no visas sirds. Latvijai šis ir svēts brīdis. “

Mēģinājumi turpināsies visu dienu līdz pat vakaram, kā arī piektdien, 6.jūlijā, savukārt sestdien, 7.jūlijā, plkst. 20.00 notiks ģenerālmēģinājums jau publikas klātbūtnē.  

Dziedātāji ar nepacietību gaida svētku kulmināciju – noslēguma koncertu svētdien, 8.jūlijā, bet līdz tam vēl divas dienas būs jāslīpē uzstāšanās atjaunotajā estrādē.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" varēs skatīties arī sabiedrisko mediju atskaņotāja replay.lv un Latvijas Televīzijas tiešraidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti