VID: Likumdošanā, iespējams, ir robs, kas liedz sodīt svētku biļešu spekulantus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iespējams, likumdošanā ir nepilnības, kas liedz sodīt personas, kuras nodarbojas ar Dziesmu un deju svētku biļešu spekulāciju, Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” pieļauj Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu pārvaldes Fizisko personu tiešo nodokļu metodikas daļas pirmās nodaļas vadītāja Inese Kemzāne.

„Dziesmu un deju svētki un faktiski šo svētku biļešu tirdzniecība nav vērsta uz komerciju kā tādu,” uzskata Kemzāne. „Šo biļešu cenas ne velti ir noteiktas cenrādī, un to mērķis ir padarīt Dziesmu un deju svētkus pieejamus sabiedrībai, turklāt ir noteikts subjektu loks, kas var šīs biļetes tirgot.”

Piedalīties publiskā iepirkuma procedūrā par tiesībām izplatīt biļetes var tikai privātpersona, kas ir reģistrēta komercreģistrā. Tādējādi persona, kas biļetes iegādājusies ar spekulatīviem mērķiem, rīkojas „ne pārāk ētiski un ne pārāk likumīgi”, skaidro VID amatpersona, taču, iespējams, likumdošanā šai sakarā ir robs, jo piemērot sodu spekulantiem „īsti nevar”.

„Grūti pierādāms pārkāpums,” saka Kemzāne, aicinot neatbalstīt tos, kuri izplata svētku biļetes, pārdodot tās dārgāk nekā iegādājušies.

Jau vēstīts, ka par spīti XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāju aicinājumiem būt godīgiem, pērkot biļetes uz svētku pasākumiem, spekulanti ķērušies arī pie šo svētku biļešu pārdošanas.

Latvijas Radio novērotais liecina, ka spekulantu tirgotās Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļetes kļūst arvien dārgākas, sasniedzot pat 50 eiro. Tomēr, kā liecina sludinājumu vietnē ss.lv atrodamā informācija, biļešu tīkotāju ir krietni vairāk nekā to piedāvātāju.

Pēcpusdiena: Inga Vasiļjeva par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku biļetēm
00:00 / 04:36
Lejuplādēt

Tos, kuri vēlas izjust svētku gaisotni un nav tikuši pie biļetēm, Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāju pārstāve Inga Vasiļjeva aicina "nonokārt degunu", bet ieskatīties "Biļešu paradīzes" kasēs, jo biļetes ir pieejamas uz vairākiem ģenerālmēģinājumiem, kuri faktiski neatšķiras no paša pasākuma. Tāpat svētku rīkotāji vēlreiz aicina paust savu negatīvo attieksmi pret biļešu spekulantiem un nepirkt biļetes par dārgāku cenu.

Pēcpusdiena: Toms Sadovskis par biļešu krāpniekiem
00:00 / 02:00
Lejuplādēt

Arī Valsts policija iesaka iedzīvotājiem neriskēt un nepirkt biļetes ārpus oficiālajām tirdzniecības vietām, jo pastāv risks tikt apkrāptam, norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijai ir grūti noķert nederīgu biļešu tirgotājus, jo krāpšanas faktu atklāt var tikai koncerta dienā, kad izrādās, ka biļete ir nederīga. Kā Latvijas Radio stāsta Sadovskis, policija veic regulāru interneta vietņu monitorēšanu krāpniecisku darbību izskaušanas nolūkā.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti