Velosipēdu izmantošana svētku dienās tomēr problemātiska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar Dziesmu un deju svētkiem galvaspilsētā palielinājusies satiksmes intensitāte. Iedzīvotāji to īpaši izjutīs svētku pēdējās dienās, kad notiks ģenerālmēģinājumi un koncerti. Lai mazinātu sastrēgumus, svētku baudītājiem iesaka izmantot velosipēdus.

Liela apjoma pasākumi saistās ne tikai ar to baudīšanu, bet arī ar pamatīgiem sastrēgumiem. Lai no tādiem izvairītos Dziesmu un deju svētku laikā, Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs aicina automašīnu atstāt mājās: „Lūdzu izvairīties no personiskā autotransporta izmantošanas, jo tas var jums ļoti sabojāt garastāvokli un estētisko baudījumu.”

Kā alternatīvu apmeklētājiem iesaka izvēlēties velosipēdu, sabiedrisko transportu vai norises vietās nokļūt, ejot kājām. Tomēr ne tikai apmeklētāji izmanto iespēju nedrūzmēties sakarsušā sabiedriskajā transportā. Koriste Andra uz ģenerālmēģinājumu arēnā „Rīga” devusies ar velosipēdu, taču viņu nepatīkami pārsteidzis velosipēdu novietņu trūkums.

„Kāpēc būvēt veloceliņu, ja nav kur atstāt šo riteni?” - Andra norāda ne tikai uz primāru novietņu trūkumu, bet arī apsargātu teritoriju pie arēnas, kas īpaši svarīga būtu gan dalībniekiem, gan pasākumu apmeklētājiem. „Turklāt atstāt riteni kaut kādā vietā - vienkārši stāvvietas vidū pie laternas staba - ir diezgan bīstami, jo es baidos par to, ka riteni nozags, bet šādas apsargātas stāvvietas nav.”

Kamēr Daugavas stadionu pieskandina dejotāju pulki, ārpus tā uzticīgi gaida ne tikai autobusi, bet arī saimnieku atstātie velosipēdi - viens pieķēdēts pie sētas, divi - pie nožogojumiem. Daugavas stadionā, kur noris deju lieluzvedums, velosipēdu novietņu nav vispār, tāpēc, dodoties uz Daugavas stadionu, ieteicams ne tikai mājās atstāt automašīnu, bet arī velosipēdu.

Savukārt īpaša uzmanība pievērsta norisēm Mežaparka Lielajā estrādē, stāsta kampaņas „Gudrais pilsētnieks” pārstāve Ruta Millere:

„Tā kā Dziesmusvētku pasākumu laikā vienīgā apsargātā un lielā velo novietne ir tikai Zaļajā teātrī, tad mēs pastiprināti aicinām iedzīvotājus doties uz ģenerālmēģinājumu un koncertiem ar velosipēdiem. Organizēsim arī paši savu velobraucienu sestdien un svētdien no centra uz Mežaparku, kur aicinām visus interesentus pievienoties un kopīgi doties uz koncertiem.”

Apsargātajā velosipēdu būs novietojami divi tūkstoši riteņu, samaksa par vienu velosipēdu - viens lats.

Dziesmu un deju svētku organizatoru pārstāve Inga Vasiļeva uz pārējām norisēm aicina doties ar sabiedrisko transportu, jo citviet par velosipēdu drošību atbild to saimnieki. Tomēr viņa atzīst, ka lielu pasākumu laikā apsargātām velosipēdu novietnēm nākotnē pievērsīs uzmanību: „Tas ir tāds eksperiments pirmo reizi Dziesmusvētku vēsturē. Protams, arī laiks ir gājis uz priekšu, arī velokustība Latvijā ir kļuvusi populāra. Uz nākotni, protams, raudzīsimies un es domāju, ka tā ir mūsu nākotne.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti