Uz koncertu - bez lietussarga, bet lietusmētelītī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai izvairītos no pārpratumiem un nepatīkamiem pārsteigumiem, Dziesmu un deju svētku lielo koncertu apmeklētājiem ieteicams laikus pārliecināties par līdzi paņemto mantu nepieciešamību un iespēju tās ienest teritorijā.

Dziesmu un deju svētku apmeklētājiem pirms došanās uz ģenerālmēģinājumiem un koncertiem Mežaparkā un Daugavas stadionā ieteicams izvērtēt vairākus faktorus, lai netiktu traucēta koncertu baudīšana. Vispirms Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde apmeklētājus mudina pievērst uzmanību informācijai uz ieejas biļetēm: „Mēs aicinām pievērst uzmanību ļoti būtiskam dokumentam, kas ir biļete. Un īpaši tām ikoniņām, kas ir uz biļetēm uzzīmētas - ko drīkst, ko nedrīkst ienest norišu vietās.”

Organizatori norāda, ka norišu laikā būs aizliegts koncertu vietās ienest lietussargus, tāpēc apmeklētājiem ieteicams laikus sagādāt lietusmēteļus. Tāpat teritorijā nevarēs smēķēt un ienest lielas somas, mājdzīvniekus, velosipēdus, kā arī pārtiku. To būs iespējams iegādāties norises vietā, tomēr uzmanība jāpievērš izmaiņām alkoholisko dzērienu tirdzniecībai.

„Lielajās norišu vietās Mežaparka estrādē un Daugavas stadionā alkoholu tirgos līdz pusstundu pirms pasākuma un pēc tam atsāks tirgot pēc koncerta,” norāda melbārde.

Apmeklētājiem jāpievērš uzmanība arī līdzi paņemtajai fototehnikai. Ja fotoaparātam ir noņemams objektīvs un ir statīvs, tā tiks uzskatīta par profesionālu fototehniku, kā rezultātā apmeklētājam būs jāizšķiras par labu koncertam vai tehnikai.

Tāpat Dace Melbārde aicina apmeklētājus padomāt par mazākajām atvasēm, kas lielajā pūlī var viegli pazust no vecākiem: „Ieteicams bērniņiem kabatiņā vai kaut kur ielikt vecāku telefonu drošības pēc, lai mēs varam ātri atrast.”

Svētku organizatori un citas instances mudina izvērtēt nokļūšanas iespējas pasākumu norises vietās. Lai neradītu neērtības personīgo automašīnu novietošanas dēļ, apmeklētāji aicināti izmantot sabiedrisko transportu, kurš kursēs intensīvā režīmā. Savukārt Mežaparkā gan sestdien, gan svētdien būs nodrošināta apsargāta velosipēdu novietne.

„Visiem tiem, kas dosies [uz Mežaparku] ar velosipēdiem, būs dota iespēja pirmo reizi novietot savus velosipēdus apsargātā velo novietnē, kas atradīsies Zaļajā teātrī, un tur būs vietas diviem tūkstošiem velosipēdu. Par viena velosipēda novietošanu apsargātajā velo novietnē būs jāsamaksā viens lats,” stāsta kampaņas "Pārvietojies gudri" pārstāve Ruta Millere.

Visbeidzot, Dace Melbārde ikvienu svētku ģenerālmēģinājumu un noslēguma koncertu apmeklētāju rosina norises vietā ierasties laicīgi, tādā veidā izvairoties no drūzmēšanās, kā arī nepatīkamām emocijām, kādas varētu rasties pašiem un citiem pasākuma baudītājiem: „Ļoti lūdzam uz pasākuma vietām ierasties savlaicīgi un nenākt pēdējā brīdī. Jo pretējā gadījumā pašu cilvēku var sagaidīt nepatīkamas sajūtas, ka viņi nevar tikt savā vietā. Tātad ir iespēja uz pasākumiem nākt pat ļoti laicīgi - divas līdz trīs stundas ātrāk.”

No visiem noteikumos minētajiem neatļautajiem priekšmetiem, kurus apmeklētājs vēlēsies ienest norises vietā, būs jāšķiras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti