Panorāma

Jūrā pazudis jahtas kapteinis

Panorāma

Bijušais "Latvijas Krājbankas" īpašnieks sniedz interviju LTV

Uz dziesmu svētkiem brauc pat no Āfrikas

Uz dziesmu svētkiem brauc pat no Āfrikas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien deju lieluzvedumā dejo arī Nacionālo bruņoto spēku virsnieks Āris Zobens, kurš piedalās misijā Mali.

Ikdienā viņš nēsā militāru formu. Taču šoreiz savu tērpu viņš ir nomainījis. „Šis arī ir savā veidā ir formas tērps. Tas jau tāds pats kā citā amatā, vienīgi skaistāk un krāsaināk. Armijā tā kā vairāk nemanāmāk, šeit – lai pamanītu, izceltos,” saka majors.

Jau divarpus mēnešus Āra dienesta vieta ir Āfrikas valsts Mali, kur viņš kopā ar vēl vienu Latvijas karavīru piedalās ES misijā. Aizbraucot uz Mali, pirmais bija karstuma šoks. Aprīlī Latvijā bija -4, bet iebraucot Mali +36.

Abu Latvijas karavīru ikdiena rit Kulikoro, kur atrodas mācību bāze. Misijā piedalās 23 ES valstis. Eiropieši apmāca Mali armiju - lai no haotiskām karavīru grupām varētu izveidot četrus bataljonus, kas darbotos pēc vienota standarta.

„Krīze valsts ziemeļos, un jābūt gataviem pēc apmācības turpināt dienestu ziemeļos karadarbības variantā pret islāmistu teroristiem,” norāda Zobens. „Viņiem ir grūti pieņemt to, ka viņiem ir nopietni jāstrādā, lai sasniegtu līmeni. Bet kopumā ir labāki, kas beidz apmācību. Protams, eiropieši var smaidot teikt, ka tas līmenis, ko viņi sasniedz, nav pat tāds labs līmenis priekš Eiropas karavīriem. Bet priekš viņiem tas jau ir pozitīvi," pauž Zobens.

Esot Āfrikā, deju mēģinājumi gājuši secen. Tomēr dejošanas pieredze Ārim liela. Viņš dejo kopš 15 gadu vecuma. „Es gatavojos visu ziemu un patiesībā tikai divus mēnešus neesmu bijis uz mēģinājumiem,” norāda Zobens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti