Trešdien Dziesmu svētkos aicina uz garīgās mūzikas koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 4.jūlijā, Dziesmu svētku koncertos vairāk dominēs garīgā un uz pārdomām aicinošā dimensija. Vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertā “Tev tuvumā” Rīgas Svētā Jāņa baznīcā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Georga Pelēča “Svētīgi garā nabagie”.

Koncerta “Tev tuvumā” kodols būs divu Latvijā vēsturiski populārāko konfesiju muzikālo tradīciju savdabīgs apvienojums.

Koncertā piedalīsies seši labākie Latvijas vokālie ansambļi un “Megi ensambl” no Amerikas, kas jau vairāk nekā 10 gadus pasaulē popularizē baltiešu mūziku.

Par koncertu "Tev tuvumā"
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

Par koncertu vairāk stāsta tā mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe: “Ar šī koncerta koncepciju mēs vēlējāmies paust vairāk pārdomu notis un vairāk meditatīvas notis, un iespēju pabūt, kā koncerta nosaukums rāda, “Tev tuvumā”, tieši tādās apcerēs pašam ar sevi un arī varbūt savām attiecībām ar Dieva vārdu. Mums koncertā ir tikai un vienīgi latviešu komponistu mūzika ar dažādiem liturģiskiem tekstiem.

Koncerta izskaņā tiks atskaņots jaundarbs – būs pasaules pirmatskaņojums Georga Pelēča skaņdarbam “Svētīgi garā nabagie”.

Šis teksts ir ņemts no Kalna sprediķa, kurā ir runāts par visām svētībām, kas cilvēku dara cildenāku, labāku un kas faktiski viņu vada tuvāk attiecībām ar Dievu.”

Savukārt Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā plkst.19.00 notiks mazākumtautību kolektīvu garīgās mūzikas koncerts (plkst.19.00).

Bet no plkst. 19.00 līdz 20.30 Rīgas dievnamos muzicēs pūtēju orķestri. Pūšaminstrumentu mūzika baznīcās un baznīcas torņos ir sena tradīcija, kuras ieviešana Dziesmu un deju svētku programmā ļauj pilnībā izbaudīt pūtēju orķestru plašās iespējas – no kamermūzikai raksturīgā smalkuma līdz pūtēju apvienotā orķestra spožumam. Latvijas pūtēju orķestri Rīgas baznīcās spēlēs sava repertuāra skaistākos skaņdarbus, aicinot rīdziniekus un galvaspilsētas viesus izbaudīt katra dievnama unikālo akustiku.

Norises vietas: Rīgas Sāpju Dievmātes baznīca, Rīgas Svētā Jēkaba katedrāle, Rīgas Svētā Mārtiņa evaņģēliski luteriskā baznīca, Rīgas Jēzus baznīca, Rīgas Lutera baznīca (Torņakalna baznīca), Rīgas Jaunā Svētās Ģertrūdes baznīca, Rīgas Sv. Pētera baznīca.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti