Tirdzniecībā nonāk 2083 papildu Dziesmu un deju svētku pasākumu biļetes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 6.jūnijā, publiskajā tirdzniecībā tika nodotas 2083 biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem, apliecināja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Šīs ir biļetes uz tām vietām, kuras tika sākotnēji rezervētas koncertu mākslinieciski tehniskajai realizācijai, bet, pilnībā precizējot koncertu norisi, tika nodotas publiskajā tirdzniecībā.

Tirdzniecībā nonāca papildu biļetes uz:

  • vokālo ansambļu koncertu "Laiku viju gredzenā",
  • vokālo ansambļu koncertu "Tev tuvumā",
  • pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Pieskāriens laikam",
  • noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu un pašu koncertu, mazākumtautību koncertu "Pa saulei",
  • latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu, kokļu mūzikas koncertu "Stīgo, brālīt, stīgo, māsiņ",
  • garīgās mūzikas koncertu "Es esmu...",
  • deju lieluzvedumu "Māras zeme" - uz koncertu un ģenerālmēģinājumu,
  • uz abiem koncertiem "Vēl simts gadu dejai".

Vasiļjeva ziņu portālam LSM.lv skaidroja – tiklīdz tika precizētas visas nianses saistībā ar vietu skaitu svētku pasākumos, papildu biļetes nonākušas tirdzniecībā. To, kāpēc šāds solis netika izziņots iepriekš, svētku organizētāji skaidro ar ļoti nelielo biļešu skaitu. Ņemot vērā visu uzmanību un ažiotāžu, nolemts to risināt ikdienas procesā.

Svētku rīkotāji uzskata, ka šāds solis nerada ažiotāžu, jo cilvēki nestāv rindās pie kasēm un biļešu tirdzniecības sistēma strādā normāli.

Ziņu portāls LSM pārliecinājās, ka “Biļešu paradīzes” mājaslapā redzams – pieejamas biļetes, piemēram, uz noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu cenās no 7 līdz 45 eiro, taču, mēģinot tās iegādāties, tas neizdodas.

KONTEKSTS:

Šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, tomēr pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu, un vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā.  

Biļešu tīkotājiem nācies saskarties ar vairākām problēmām, biļešu tirgotājs „Biļešu paradīze” piedzīvoja  hakeru uzbrukumu, turklāt tirgotāji pieprasīja papildu maksu par biļešu iegādi internetā, kas rīkotāju ieskatā pārkāpj līgumu, un pašlaik notiek sarunas par komisijas maksas atmaksāšanu biļešu pircējiem.  Tikmēr sludinājumu portālos sākās biļešu pārdošana ar vairākkārtīgu uzcenojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti