Kultūras ziņas

Latvijas Radio bigbends uzstāsies tiešsaistē

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Laudamus+" – raidījumi par Dziesmu svētkiem

Tiešsaistē būs skatāms Dziesmu svētku kustības aktualitātēm veltīts izglītojošs sarunu cikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tuvojoties latviešu Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtai, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolu uzsāk informatīvi izglītojošu lekciju, diskusiju un nodarbību ciklu “Laudamus+” koru diriģentiem, dziedātājiem un visiem Dziesmu svētku kustības dalībniekiem.

Raidījumu cikls būs skatāms Rīgas Doma kora skolas kanālā vietnē “Youtube” pirmdienās pulksten 18.00, sākot no 7.decembra, paziņojumā medijiem informēja organizatori.

“Šinī laikā ir svarīgi, gatavojoties 150 gadiem Dziesmu svētku tradīcijai, ko svinēsim 2023. gadā, atcerēties un uzzināt ko jaunu par pašiem Dziesmu svētkiem, par personībām,” par projektu stāstīja Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss.

“Lai cilvēki šajos garajos ziemas vakaros reisi nedēļā interneta vidē iepazīstas, uzzina ko jaunu un pašizglītojas.”

Pirmajā raidījumā par Dziesmu svētku tradīcijas rašanos 19. gadsimtā ar Latvijas Radio žurnālisti Māru Rozenbergu sarunāsies topošās vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” veidotāji Māris Martinsons un Dainis Īvāns, kā arī topošās grāmatas “Dziesmu svētkiem 150” galvenā redaktore, muzikoloģe Ilze Šarkovska-Liepiņa. 

Cikla “Laudamus +“ turpinājumā – aktuālas sarunu un diskusiju tēmas, tai skaitā Dziesmu svētku tradīcijas vēsturisko posmu apskati, 2023. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koru lielkoncerts “Tīrums. Dziesmas ceļš”, brāļu Kokaru 100 gadu jubilejas atzīmēšana nākamgad un abu izcilo diriģentu loma Latvijas koru kustībā, jauniešu kora “Kamēr...” fenomens kolektīva 30 gadu jubilejas kontekstā, bērnu koru loma Dziesmu svētku tradīcijas ilgtspējā un citi temati, kā arī praktiskas nodarbības koru diriģentiem.

”Laikā, kad koru ikdienas mēģinājumi to ierastajā formā nav iespējami, ir svarīgi atrast kvalitatīvu veidu, kā bagātināties un emocionāli attīstīties. Šīs projekts ir iecerēts kā zināšanu, aktuālas informācijas un vērtīgu viedokļu apmaiņas platforma, kas veidotu spēcīgu saikni starp visiem Dziesmu svētku kustības dalībniekiem – dziedātājiem, diriģentiem un organizatoriem,” uzsver projekta idejas autors, Rīgas Doma kora skolas diriģēšanas nodaļas vadītājs Jurģis Cābulis.

Informācija par gaidāmajiem cikla “Laudamus+” tiešsaistes pasākumiem būs pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra un Rīgas Doma kora skolas mājaslapās, kā arī sociālajos tīklos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti