XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Saulesvija". Citāds Dziesmu svētku gājiens

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

"Rotā saule, rotā bite". Folkloras kopas. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises

"Svētki esam mēs". Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu atklāšanas tiešraide

VIDEO: Svētki esam mēs – skolēnu dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Svētku pasākumu rīkotāju un Latvijas Televīzijas kopdarbs – XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 atklāšana – iezīmēs startu norišu atspoguļošanai LTV, kurā teju divu mēnešu laikā tiks parādītas norisēm gatavotās mākslinieciskās programmas, kuras jaunieši apguva pirms Covid-19 pandēmijas un tās laikā.

Piecu stundu garumā, gandrīz kā citkārt svētku gājienā, tiešraidē dziedāsim, dejosim, spēlēsim un gavilēsim! Un šoreiz ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā! Tiešraidē pieslēgsimies Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam Rīgā, uzgavilēsim Zemgalei Jelgavā pretī Jelgavas pilij, Kurzemei Kuldīgā pie Ventas rumbas un Latgalei Rēzeknē pie koncertzāles “Gors”, jo svētki ir tur, kur esam mēs! Tos radām sirdī un domās, te un tagad!

Visas dienas garumā varēs redzēt Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcijas krāsainību, kuru parādīs instrumentālie ansambļi, vokāli instrumentālie ansambļi, popgrupas, folkloras kopas un deju kolektīvi, kori, pūtēju orķestri, teātra pulciņi un jaunie stāstnieki. TV skatītājus gaidīs sirsnīgas, emocionālas un iedvesmojošas satikšanās ar jauniešiem no visas Latvijas.

Pārraidi vadīs Māra Sleja un Dainis Grūbe, kā arī Nansija Garkalne, Kaspars Ozoliņš un Arnis Slobožaņins.

18. septembra notikums iezīmēs arī soli pretim nākamajiem skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 2025. gadā!

KONTEKSTS:

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziedundejo2021 notiek no 12. jūlija līdz oktobra beigām. Plānots, ka svētku kopējo programmu veido 15 dažādas norises kora dziedāšanā, vokālajā mūzikā, instrumentālajā mūzikā, dejā, vizuālajā un vizuāli plastiskajā mākslā, folklorā. Norises plānotas pašvaldībās, pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai, ārtelpās. Jebkurā svētku norisē dalībnieku skaits ir no 1 līdz tajā brīdī valstī atļautajam skaitam, nenotiek plaša pulcēšanās, nav plānoti centralizēti mēģinājumi un garš mēģinājumu process. Norises tiks iemūžinātas videoierakstos. Visi videomateriāli tiks nodoti Rakstniecības un mūzikas muzejam topošās Dziesmu un deju svētku ekspozīcijas vajadzībām kā spilgta 21. gadsimta liecība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti