«Tēvu laipas» jau nodod skatītāju vērtējumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu un deju svētkos ceturtdien notiek deju lieluzveduma “Tēvu laipas” ģenerālmēģinājums, kuru pirmo reizi vēros arī skatītāji. Mākslinieciskais vadītājs un uzveduma koncepcijas autors Jānis Ērglis vēl mēģinājuma laikā atzina, ka dejotāji ļoti labi uztvēruši autoru ieceri savīt dažādos gadus tapušas deju horeogrāfijas.

„Manuprāt, šoreiz veiksmīgi ir atlasīts repertuārs visām gaumēm – te varēs ieraudzīt gan dejas, kas tapušas pirms vairākiem gadu desmitiem, gan arī tās, kas tapušas pēdējā sezonā. Tik apķērīgi, saprotoši no pusvārda ir visi dejotāji, dažreiz pat brīnāmies, kā viņi tiek ar visu materiālu galā. Bet, kā tas kopumā izskatīsies, to tikai ģenerālmēģinājumā redzēsim,” saka Ērglis.

Daugavas stadionā ceturtdien deju lieluzveduma "Tēvu laipas" ģenerālmēģinājums-koncerts sāksies plkst.22.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki ir pirmā reize, kad deju lieluzvedums Daugavas stadionā skatītājiem tiks demonstrēts piecas reizes. Biļetes uz visiem šiem koncertiem ir izpārdotas. Deju lieluzvedumā "Tēvu laipas" 600 visu paaudžu deju kolektīvi ar 15 000 dalībnieku deju rakstos atklās latviešu tautas vēstures pagriezienus un latviskās dzīvesziņas vērtības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti