Sludinājumu portālos par teju desmitkārtīgām cenām tirgo Dziesmu un deju svētku biļetes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dažus mēnešus pirms XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem sludinājumu portālos par teju desmitkārtīgām cenām aktīvi tiek tirgotas biļetes uz svētku centrālajiem pasākumiem, novēroja aģentūra LETA.

Piemēram, portālā "ss.com" atrodams sludinājums, kurā tiek pārdotas 12 biļetes uz svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā". Persona, kas pārdod biļetes, par katru no tām vēlas saņemt 395 eiro.

Līdzīgi citā sludinājumā tiek pārdotas vairākas biļetes pa 350 eiro uz "labākajām vietām" svētku noslēguma koncertā 8.jūlijā. Sludinājuma autors apgalvo, ka biļetes iegādātas kasē un viņš varot uzrādīt pirkuma čeku. Arī citu sludinājumu autori, kuri vienai biļetei norādījuši cenu virs 300 eiro, aprakstā argumentē, ka var uzrādīt biļešu iegādes čeku.

Par biļetēm uz deju lieluzvedumu "Māras zeme" cilvēki sludinājumos norāda mazāku cenu - portālā "ss.com" dārgākās biļetes tiek tirgotas pa 250 eiro. Tāpat uz Dziesmusvētku centrālajiem pasākumiem tiek tirgotas biļetes cenās no 50 līdz 200 eiro.

Līdzās biļešu pārdošanas sludinājumiem atrodami arī maiņas sludinājumi. Piemēram, vienā no sludinājumiem ar piemaksu tiek piedāvātas divas biļetes uz koncertu "Vēl 100 gadi dejai" apmaiņā pret biļetēm uz lielkoncertu "Māras zeme".

Kā ziņots, 3.martā tirdzniecībā nonāca biļetes uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētkiem. Uz centrālajiem svētku pasākumiem tās tika izķertas dažu stundu laikā, bet jau drīz biļešu tirgošanas piedāvājumi par vairākkārt augstākām cenām parādījās interneta sludinājumu portālos.

Pēc tam tradicionāli aktualizējās jautājums par to, kā un pēc kādiem principiem būtu vispareizāk un taisnīgāk izplatīt par valsts budžeta līdzekļiem rīkoto svētku biļetes.

KONTEKSTS:

Šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, tomēr pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu, un vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā.  

Biļešu tīkotājiem nācies saskarties ar vairākām problēmām, biļešu tirgotājs „Biļešu paradīze” piedzīvoja  hakeru uzbrukumu, turklāt tirgotāji pieprasīja papildu maksu par biļešu iegādi internetā, kas rīkotāju ieskatā pārkāpj līgumu.  Jau iepriekš sludinājumu portālos sākās biļešu pārdošana ar vairākkārtīgu uzcenojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti