Dienas ziņas

Cerības uz labu ziemāju ražu izplēn

Dienas ziņas

Smiltenieši satraukti par izglītības kvalitāti novadā

Skrīveros grib atjaunot pūtēju orķestri

Skrīveros atjauno pūtēju orķestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

''Nepūt pīlītes, pūt trompeti'' - ar šādu aicinājumu gada nogalē tika uzrunāti skrīverieši. Uzņēmīgais saksofonists Jānis Jansons ir apņēmības pilns pēc vairāku gadu pārtraukuma Skrīveros atkal izveidot pūtēju orķestri. Un šķiet, ka tas varētu izdoties - uz pirmo tikšanos atnāca 15 gan jau pieredzējuši mūziķi, gan jaunie talanti.

Savulaik Skrīveros bijuši pat divi pūtēju orķestri, bet nu jau gadus piecus palikušas vairs tikai atmiņas par zaļumballēm pie „ragu mūzikas". Jānis Jansons, kurš ir profesionāls saksofonists, lai arī ikdienā dara citu darbu, ar to nespēj samierināties:

„Ir Dziesmusvētki, Skrīveri iet gājienā, bet kur ir orķestris? Orķestra nav. Orķestris ir vajadzīgs, un tāpēc viens no tiem plāniem ir, ka uz nākošajiem Dziesmu svētkiem Skrīveriem gājienā jāiet ar orķestri. Lai kādi vēji pūš, lai kas notiktu, orķestrim ir jābūt."

Uz pirmo tikšanos, par lielu pārsteigumu Jānim,  viens aiz otra ierodas gan zināmi, gan vēl nezināmi muzikanti. Daži līdzi paņēmuši arī instrumentus, un jau pavisam drīz kultūras centrā gaiss atkal sāk viļņoties tauru skaņās.

„Katram pagastam vai novadam vajag savu orķestri, kas pārstāv Dziesmusvētkos, vienalga kaādos svētkos, kaut vai gadatirgū. Tas dod tādu dzīvīgumu," ir pārliecināts  bundzinieks Edgars Avakovs.

Arī klarnetists Andris Ozoliņš ir priecīgs, ka atkal var spēlēt:

„Es domāju, ar tādu enerģiju tas nevar neizdoties, kā viņš mums te šovakar izpildās. Cik vien būs brīvā laika, tik arī palīdzēsim."

Pašlaik klātesošo vēlme darboties ir tik liela, ka šķiet - Jāņa sapnim izveidot orķestri būs lemts piepildīties, un jau pavasarī ''Daugavas svētkos'' orķestri redzēs un dzirdēs arī skrīverieši un viesi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti