Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki - nākamvasar 6.-12.jūlijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts „Par XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises laiku un vietu", paredzot, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norise tiek plānota 2015.gadā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam Rīgā, pavēstīja Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Ļaha.

Dziesmu un deju svētku likums nosaka, ka Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados, starplaikā starp Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, un šo svētku rīkotājs ir Valsts izglītības satura centrs. Iepriekšējie X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika Rīgā no 2010.gada 6.jūlija līdz 11.jūlijam.

Tradicionāli galvenās svētku norises vietas Rīgā ir Mežaparka Lielā estrāde un Daugavas stadions. Mežaparka Lielā estrāde vienlaikus var uzņemt līdz 14 tūkstošiem dziedātāju un līdz 40 tūkstošiem skatītāju. Savukārt Daugavas stadionam jānodrošina atbilstoša infrastruktūra Deju lielkoncertu rīkošanai, lai tiktu ievēroti visi drošības pasākumi 16 līdz 18 tūkstošiem skolēnu – tautas deju dejotājiem gan mēģinājumu, gan koncertu laikā.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises vietas precīzāk būs zināmas pēc izskatīšanas un izvērtēšanas svētku Mākslinieciskās padomes, Rīcības komitejas un Dziesmu un deju svētku padomes sēdēs.

Lai rīkojuma projekts stātos spēkā, tas vēl ir jāapstiprina valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti