Skolēnu pūtēju orķestriem sākas skates

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jelgavas 4. vidusskolā 3. martā sākas pūtēju orķestru skates ceļā uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Pārējās skates norisināsies 6.martā Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolā, 7.martā Rīgas Juglas vidusskolā un 14.martā Jēkabpils 2.vidusskolā.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem gatavojas 41 pūtēju kolektīvs ar 1500 dalībniekiem. Kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir Valsts izglītības satura centra pūtēju orķestru nozares ekspertu padomes locekļi - aranžētājs un trompetes spēles pedagogs Aivars Krūmiņš, Latvijas Republikas Zemessardzes orķestra priekšnieks Viesturs Lazdiņš un diriģents Pēteris Rudzītis, vērtēs ne tikai pūtēju orķestru muzicētprasmi, bet arī kolektīvu sagatavoto defile programmu vai soļošanu ar maršu.

Izvērtējot skašu rezultātus, kolektīvi ar vislabāko muzikālo sniegumu reģionālajās skatēs 7. jūlijā piedalīsies pūtēju orķestru finālkonkursā Rīgā, un labāko defile programmu iestudētāji tiksies 4. maijā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, kur notiks defile finālkonkurss un apvienoto pūtēju orķestru koncerts.

Jau vēstīts, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes.

Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet jūlijā uz Rīgu dosies aptuveni 37 000 dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti