Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki būs zināmi maija sākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien, 13. februārī, gatavojoties Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, sākas amatierkolektīvu skates. Kā pirmie iespējami labāko sniegumu centīsies demonstrēt vokāli instrumentālie ansambļi, instrumentālie kolektīvi un popgrupas. Skates ilgs teju divus mēnešus, un maija sākumā jau būs zināmi visi skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki.

Inga Vasiļjeva: Šodien sākas skates pirms skolēnu dziesmu un deju svētkiem
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Skolēnu dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva pastāstīja, ka  skates notiek visos dziesmu svētku pamatžanros, kas ir svētkos, bet skaidrs, ka lielākais uzsvars vai lielākā sacensība valda tautas deju skatēs, jo tajās piedalās 20 000 bērnu un jauniešu, bet svētkos varēs piedalīties tikai 16 000, kas ir saistīts ar Daugavas stadiona ietilpību.

“Būs arī diezgan daudz koristu. Kopā skatēs piedalīsies gandrīz 400 kori ar vairāk nekā 15 000 dalībniekiem. Viskoncentrētākās skates būs aprīlī, kad būs koru skates, savukārt no marta līdz aprīļa beigām būs tautas deju lielkoncertu skates. Mēs esam aprēķinājuši, ka žūrijai būs jāmēro vairāk nekā 20 000 kilometru, lai apbraukātu visas vietas, kur notiks skates,” informēja Vasiļjeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti