Kultūras ziņas

Karikatūru meistars Gatis Šļūka

Kultūras ziņas

Pirmā aprīļa anekdošu virpulī

Tuvojas XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki

Skolēnu dziesmu un deju svētku biļetes būs pieejamas maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Biļetes uz Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem varēs iegādāties maijā, intervijā Latvijas Radio pavēstīja svētku izpilddirektore, Valsts izglītības satura centra vadītāja pienākumu izpildītāja Agra Bērziņa.

Kā norāda Bērziņa, biļešu cenas būšot draudzīgas, lai svētkus var apmeklēt pēc iespējas vairāk ģimeņu. Turklāt tiek plānotas atlaides arī lielajām ģimenēm.

„Uz ģenerālmēģinājumiem biļešu cena ir no diviem līdz četriem eiro, savukārt uz koncertiem – no četriem līdz 20 eiro,” stāsta Agra Bērziņa.

Svētku rīkotāji cer, ka neradīsies pārlieku liela ažiotāža ap biļetēm un tās iegādāsies tiešām tie cilvēki, kuri vēlas apmeklēt un apmeklēs koncertus.

1. aprīlī tika prezentēta svētku oficiālā interneta vietne dziedundejo.lv un atklāta arī svētku radošā koncepcija. Tās autore ir režisore, Siguldas pils kompleksa vadītāja Inga Krišāne.

Burt(u)burvība svētkos kļūs par visu notikumu pamatu un veidos īpašo Svētku alfabētu, katrai nozarei apdzīvojot savu burtu un ar to saistīto Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vērtību. Svētku alfabēta burti un to piederība tiks atvērti pakāpeniski, līdz svētku laikā izveidos pilnu vērtību alfabētu.

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa 1. aprīlī atklāja burtu “K”.

“Šogad svētkos pirmo reizi ir iekļauts kokļu mūzikas koncerts. Kokle ir latviešu tautas instruments, kas mūsdienās piedzīvo renesansi un iegūst aizvien jaunas izpausmes formas, aizrauj gan izpildītājus, gan komponistus, kļūdama par organisku mūsdienu kultūras sastāvdaļu. Kokļu mūzikas koncerta, kas izskanēs Lielajā Ģildē, nosaukums ir "Mana skārienjūtīgā kokle”," stāsta Bērziņa.

Jau vēstīts, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies no 6. līdz 12. jūlijam. Svētku plašo programmu veidos vairāk nekā 50 notikumi. Svētkos piedalīsies ap 37 000 dalībnieku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti