Skatītāji patīkami pārsteigti par pūtēju orķestru koncertiem baznīcās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmo reizi Dziesmu svētku vēsturē ceturtdien norisinājās pūtēju orķestru koncerti dažādās Rīgas baznīcās, kas piesaistīja ne mazums interesentu dažādos vecumos.

Koncerti notika Rīgas Mārtiņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Rīgas Jēzus Evaņģēliski Luteriskajā baznīcā, Rīgas Lutera Evaņģēliski luteriskajā (Torņakalna) baznīcā, Svētajā Jēkaba katedrālē un Rīgas Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā. Koncertos uzstājās pūtēju orķestri no dažādām Latvijas pilsētām. Kā novēroja lsm.lv, visvairāk interesentu bija Svētajā Jēkaba katedrālē, neskatoties uz to, ka programmā norādītais laiks bija neprecīzs un koncerts sākās stundu vēlāk.

Pēc koncertiem klausītāju acīs bija redzama sajūsma un prieks, novēroja lsm.lv un uzklausīja arī vairāku klausītāju viedokļus.

"Šie jaunieši ar savu vienkāršumu un interesanto repertuāru mani aizrāva un radīja interesi par pūtēju orķestru skanējumu, kas līdz šim man bija svešs," teica Ilmārs par Madonas pūtēju orķestri.

"Īpašs prieks bija skatīties tajos mūziķos, kuri ir gandrīz vai mazāki par pašiem instrumentiem," bilst Anna par pūtēju orķestri "Skaistkalne".

"Varbūt biju gaidījis ko nedaudz kvalitatīvāku, bet ideja ir ģeniāla kaut vai tāpēc, ka Dziesmu svētku pasākumi notiek arī neierastākās vietās,"  secina Juris par Liepājas pūtēju orķestri.

"Šī laikam bija pirmā reize, kad dzirdu un redzu pūtēju orķestri baznīcā. Esmu patīkami pārsteigta par šo jaunatklajumu priekš sevis," gandarīta ir Ieva, kura klausījusies Balvu pūtēju orķestri.

Pirmo reizi svētku vēsturē pūtēju orķestriem būs arī pašiem savs gājiens, kas notiks svētdien pa Raiņa bulvāri pusstundu pirms lielā gājiena sākuma. Tas nodēvēts par Karoga gājienu, jo no Latviešu biedrības nama uz Brīvības pieminekli tiks nesti galvenie svētku karogi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti