Skaties Igaunijas Dziesmu un deju svētkus LSM.lv tiešraidēs!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svinot Igaunijas Dziesmu svētku 150. gadadienu, no 4. līdz 7. jūlijam Tallinā notiek Igaunijas XXVII Dziesmu un XX Deju svētki. LSM.lv un Replay aicina šos nozīmīgos svētkus skatīties tiešraidē.

Igaunijas Dziesmu un deju svētku nosaukums šogad ir „Mana tēvzeme ir mana mīla". Tas aizgūts no tāda paša nosaukuma dziesmas vārdiem, kas kļuvusi par Igaunijas dziesmu svētku himnu. Šis Lidijas Koidulas sarakstītais dzejolis pirmo reizi tika publicēts pirmo Igaunijas Dziesmu svētku laikā.

Igaunijas Dziesmu svētkos šogad piedalās 1020 koru, ieskaitot 25 korus no igauņu diasporām ārvalstīs. Kopumā svētki pulcēs vairāk nekā 35 tūkstošus dziedātāju. Savukārt Deju svētku dalībnieku skaits šogad ir lielākais Igaunijas Deju svētku vēsturē – 713 deju kolektīvi (ieskaitot 15 diasporas kolektīvus no ārvalstīm), kopumā aptuveni 11 500 dejotāju.

Jaunākajiem Igaunijas Dziesmu un deju svētku dalībniekiem – Emmai un Izabellai – ir vien pieci gadiņi, bet vecākais dziedātājs ir 90 gadus sasniegušais Aino no Ņujorkas igauņu kora. Tikmēr vecākajam dejotājam Antam no Pērnavas ir 74.

Igaunijas Dziesmu svētku tradīcija aizsākās 1869. gadā, un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

LSM.lv tiešraides:

5. jūlijā

  • 14.00-17.00 Tautas mūzikas koncerts

Trešo reizi Igaunijas Dziesmu un deju svētkos piedalās arī tautas mūzikas kolektīvi. Tautas mūzikas koncertos svētkos uzstājas 74 ansambļi, kuri apvieno 800 dalībniekus. Tautas mūzikas kolektīvu centrālais koncerts norisinās Brīvības laukumā Tallinā.

  • 17.45-21.00 Deju svētku lieluzvedums

Igauņu deju kolektīvi izdejos dejas vairākos tematiskajos lokos: “Pļavas”, “Krasts”, “Mežs”, “Purvāji”, “Lauki”. Koncerts notiek “Kalev” centrālajā stadionā. Uzveduma idejas autore un virsvadītāja ir horeogrāfe Vaike Rajaste.

6. jūlijā

  • 12.50-18.30 Igaunijas Dziesmu un deju svētku gājiens

Gājiena dalībnieki mēros 5 km garu ceļu no Tallinas Brīvības laukuma līdz Dziesmu svētku estrādei, kur notiks svētku atklāšanas koncerts. Svētku dalībnieki dosies gājienā, grupējoties pa atsevišķie apriņķiem un pilsētām.

  • 18.50-22.30 Dziesmu svētku koncerts “Tev, skolotāj”

Koncerts sāksies ar atklāšanas ceremoniju, kuras laikā estrādes tornī tiks aizdedzināta Dziesmu svētku uguns un runu teiks Igaunijas Republikas prezidente. Koncerta muzikālajā daļā uzstāsies izlases kori, kuru sniegumā varēs klausīties augstā mākslinieciskā līmenī izpildītus igauņu komponistu kora un orķestra mūzikas darbus.

Koncerts sniegs ieskatu Igaunijas mūzikas 150 gadu vēsturē un noslēgsies ar tautā pazīstamām un iemīļotām dziesmām koristu un publikas vienotā izpildījumā. Koncerts notiek Tallinas brīvdabas Dziesmu svētku estrādē.

7. jūlijā

  • 13.55-21.00 Dziesmu svētku koncerts

Koncertā uz skatuves pārmaiņus kāps dažādi kolektīvi (bērnu kori, zēnu kori, jauktie kori, orķestri u.c.). Koncerts notiek Tallinas brīvdabas Dziesmu svētku estrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti