Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Ingu Vanagu

Rīta Panorāma

Saeimas opozīcijas partiju pārstāvji par Kučinska valdības darbu

Intervija ar Dziesmu un deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču

Simtgades Dziesmu un deju svētku biļetes nebūšot dārgākas par 65 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku koncertu biļešu cenas svārstīsies no 2 līdz 65 eiro, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

"Mēs rūpēsimies par to, lai biļešu cena būtu pieejama un demokrātiska," teica Juhņēviča, norādot, ka iepriekšējos svētkos minimālā biļetes cena bija viens lats (1,4 eiro), bet maksimālā - 30 lati (43 eiro).

Biļešu tirdzniecību paredzēts nodrošināt gan kasēs, gan internetā. Plānots, ka vienā reizē viens cilvēks varēs nopirkt ne vairāk kā četras biļetes uz vienu pasākumu – iepriekš šis limits bija astoņas biļetes. 

Plānotie ieņēmumi no biļešu pārdošanas varētu būt līdz 800 000 eiro, lēsa svētku izpilddirektore. Kopējais svētku budžets ir aptuveni seši miljoni eiro, tostarp ir dotācija pašvaldībām.

Ielūgumu skaits uz svētkiem nepārsniegs 2%.

Savukārt, lai mazinātu svētku dalībnieku noslodzi, iecerēts pamainīt svētku struktūru. "Tas nozīmē, ka nozaru konkursu finālus, koru karus izcelsim ārpus svētku nedēļas – tie notiks jau jūnija sākumā, kas nedaudz atslogos," teica Juhņēviča.

Vēl viens plānotais jaunievedums – gājiens būs svētku sākumā. Turklāt pēc iepriekšējās pieredzes un konsultācijām ar Veselības ministrijas speciālistiem paredzēts samazināt koncertu skaitu abās lielākajās norises vietās un ģenerālmēģinājumus rīkot vakarā.

"Tas nozīmē, ka dalībniekiem nebūs jācieš karstā svelmē," piebilda svētku izpilddirektore.

Trešdien, 15. martā, notiks Dziesmu un deju svētku padomes sēde, kurā paredzēts uzklausīt ziņojumus par Mežaparka Lielās estrādes būvniecības procesu un Daugavas stadiona atjaunošanas norisi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti