Signe Pujāte: Dalībnieku skaita samazināšana būs trieciens visai Dziesmu svētku kopienai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dziesmu svētku dalībnieku skaita samazināšana kādu objektīvu iemeslu dēļ būs smags trieciens visai Dziesmu svētku tradīciju kopienai, uzskata Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) vadītāja Signe Pujāte.

Lai arī vēl jāsagaida tehniskās ekspertīzes gala slēdziens par Mežaparka Lielās estrādes ietilpību, jau šobrīd ir skaidrs, ka svētku dalībnieku skaits pilnīgi noteikti tiks pārskatīts un pilnīgi noteikti tiks samazināts. Jautājums, cik lielā mērā, Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks, pulkvedis Kristaps Eklons.

 „Teikšu godīgi, tas būs trieciens visai Dziesmu svētku kopienai, ja būs runa par to, ka ļoti dramatiski  jāsamazina dalībnieku skaits kādu objektīvu iemeslu dēļ,” atzīst Signe Pujāte, piekrītot, ka cilvēku drošība nevar palikt otrajā plānā, bet līdzsvara panākšana starp drošību un dalībnieku skaitu ir ļoti smags lēmums.

Visi jautājumi pēc tehniskās ekspertīzes gala slēdziena saņemšanas būs jāpārrunā ar svētku mākslinieciskajiem vadītājiem, turpina Pujāte.

LNKC vadītāja pieļauj, ka dalībnieku skaita samazināšanas dēļ var nākties padarīt stingrākus jau tā stingros koru atlases kritērijus.

Krustpunktā: Signe Pujāte par Dziesmu svētku atlases kritērijiem
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

2018.gada svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns, iespējams, būs no tiem, kam nāksies vēsturiski piedzīvot lielākas pārmaiņas, nekā piedzīvoja viņa priekšteči, gatavojot svētkus jau ierastajā Dziesmu svētku tradīcijas ritmā, pieļauj Pujāte.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks norāda, ka limitēta dalībnieku skaita gadījumā ir iespēja rīkot vairākus koncertus ar dažādu dalībnieku skaitu un sastāvu.

Jau vēstīts, ka Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izvērtēšanas komisija iepriekš paziņoja, ka nākamajos svētkos Mežaparka estrādē varētu būt pat uz pusi mazāk svētku dalībnieku.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielajā estrādē XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājuma laikā sākās bērnu masveida ģībšana, kā dēļ tika pārtraukts koncerts un vēlāk naktī ministres vadībā tika pieņemts lēmums atcelt svētku gājienu. Šis lēmums netika ievērots un gājiens notika.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile pieļāva iespēju atkāpties no amata XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos notikušo incidentu dēļ, bet pēc tikšanās ar premjerministri Laimdotu Straujumu ("Vienotība") paziņoja, ka paliks amatā.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6.līdz 12.jūlijam, tajos piedalījās aptuveni 37 890 dalībnieku. Koncertus apmeklēja 66 600 skatītāju, bet kopā visas norises, ieskaitot mēģinājumus un saistītos pasākumus, apmeklējuši aptuveni 200 tūkstoši interesentu.

Skolēnu dziesmu svētku laikā slimnīcā nonāca 62 bērni, savukārt kopējais bērnu skaits, kuru stāvokli var raksturot kā ģīboni, ir 50, iepriekš informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti