Senioru koru koncertā Turaidā skanēs Dziesmu svētku repertuārs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Turaidas muzejrezervātā 18.jūnijā plkst. 16.00 notiks Latvijas senioru koru svētku koncerts “Trejdeviņi tēvu zemē”. Koru sniegumā skanēs dziesmas no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Senioru koru koncerta programmas un skaņdarbi no noslēguma koncerta repertuāra.

Raimonda Paula dziesma ar Jāņa Petera vārdiem “Manai dzimtenei”, Raimonda Tigula radītā “Lec saulīte!” ar Rasas Bugavičutes-Pēces tekstu un Mārtiņa Brauna “Saule, Pērkons, Daugava” ar Raiņa dzeju ir tikai neliela daļa no programmas, ko klausītājiem būs iespēja dzirdēt Latvijas senioru koru sniegumā. Līdzās latviešu tautasdziesmām koncerta programmā iekļautas Valta Pūces, Ulda Stabulnieka, Zigmara Liepiņa un Jāņa Lūsēna radītās kompozīcijas.

Koncertā 18. jūnija pēcpusdienā piedalīsies vairāki desmiti senioru kori no Alūksnes, Balviem, Bauskas, Cesvaines, Cēsīm, Inčukalna, Jelgavas, Kokneses, Krustpils, Lielvārdes, Limbažiem, Līvāniem, Lubānas, Madonas, Mārupes, Ogres, Rēzeknes, Rīgas, Rojas, Salacgrīvas, Saldus, Siguldas, Skrīveriem, Skrundas, Smiltenes, Talsiem, Tukuma, Valkas, Valmieras, Ventspils. Kopā ar kopkori uzstāsies Valmieras politiski represēto koris “Baltie bērzi” un Kristapa Krievkalna pavadošā grupa. Koncerta norisi kuplinās arī Siguldas novada deju kolektīvi un Siguldas novada Kultūras centra Absolventu orķestris diriģenta Andra Muižnieka vadībā.

Latvijas senioru koru svētku koncerta “Trejdeviņi tēvu zemē” mākslinieciskie vadītāji ir Bruno Cabulis un Daiga Galeja, režisore Inga Krišāne. Koncertu vadīs aktieri - siguldieši Juris Kalniņš un Juris Strenga.

Jau vēstīts, ka savukārt olimpiskā centra “Ventspils” basketbola hallē 18. jūnijā, plkst. 17.00 notiks XXI Latvijas senioru deju diena “Četri vēji”, kurā piedalīsies 70 deju kolektīvi no visiem Latvijas novadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti