XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

Intervija ar #dziedundejo2021 pirmā notikuma "Saulesvija" ceļa režisori Ingu Krišāni

XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021

Atklāj e-dziesmu un deju svētkus

Sācies "Augstāk par zemi" filmēšanas maratons

Sāk Dziesmu un deju svētku koncertuzveduma «Augstāk par zemi» filmēšanu; tajā piedalās arī grupa «Tautumeitas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sākusies Skolēnu dziesmu un deju svētku koncertuzveduma “Augstāk par zemi” filmēšana, kurā piedalās 95 deju kolektīvi. Filmēšana notiks 19 pašvaldībās un to, kas no tā visa sanācis, varēs redzēt Latvijas Televīzijā šā gada rudenī. 

Ar plāksteri aplīmēti kāju pirksti, prasīgi deju vadītāji un dedzinoši saules stari – gandrīz kā stadionā deju svētkos. Diena rūpīgi sadalīta pa minūtei, katram deju kolektīvam savs laiks. Tērpi sakarināti uz žoga. Tie tiks vilkti tikai īsi pirms filmēšanas. Pati dejošana notiek saulē izdedzināta zāles klājā. 

11. jūlijā filmēšana notiek Jelgavā. Darbs jau padarīts Dobelē un Tukumā. Ja Dobelē viss noticis bez aizķeršanās, tad Tukumā lijis spēcīgs lietus. Grafiks ir saspringts. Pavisam filmēšana notiks 19 pašvaldībās.

Koncertuzvedumā kopā ar pusotru tūkstoti jauniešu piedalās ar grupa “Tautumeitas”, kas izpilda dažādas skaņdarbu aranžijas. Ideja smelta no Imanta Ziedoņa pamatvērtībām – augt skaistumā, atbildībā, radošumā, gudrībā, līdzjūtībā, draudzībā un mīlestībā.

Filmēšanas un citas norises nākamnedēļ sāksies visās pašvaldībās. To visu varēs redzēt Latvijas televīzijā un citās digitālajās platformās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti