Saeimas deputātiem tomēr nebūs iespēja iepriekšējā rezervācijā iegādāties Dziesmu svētku biļetes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Saeimas deputāti ir izņemti no to personu loka, kuriem iepriekšējā rezervācijā būs iespēja iegādāties Dziesmu svētku biļetes, šādu informāciju no Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) saņēmis kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

8. decembra debatēs Saeimā kultūras ministrs skaidroja, ka LNKC šādu lēmumu pieņēmis, ņemot vērā rīkotāju biļešu komisijas viedokli un nevienprātīgo Dziesmu svētku padomes lēmumu. 

Nauris Puntulis par Dziesmu svētku biļetēm
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

"Padomes locekļu vidū bija absolūta vienprātība, ka Saeimas deputātiem un Ministru kabineta locekļiem būt klātesošiem nācijas nozīmīgākajos svētkos, turklāt svētku simtpiecdesmitgadē, ir pienākums un goda jautājums. Atšķirība bija viedokļos, vai un kā šī pienākuma pildīšana būtu jānodrošina, jāatvieglo vai jāveicina. Vakar Latvijas Nacionālais kultūras centrs mani kā kultūras ministru ir informējis, ka, balstoties uz rīkotāju – biļešu komisijas – viedokli un nevienprātīgo Dziesmu svētku padomes balsojumu, ir pieņemts lēmums izņemt Saeimas deputātus no to personu loka, kam būs iespēja iegūt biļetes iepriekšējā rezervācijā," sacīja ministrs.

Pēc debatēm Saeima šodien noraidīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšlikumu atteikties no privilēģijām ministriem ārpus rindas iegādāties biļetes iepriekš rezervācijā uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem.

ZZS priekšlikumā bija paredzēts atteikties no priekšrocībām arī parlamenta deputātiem. Atbilstoši Puntuļa debatēs teiktajam, šīs priekšrocības ir jau atceltas.

Kā ziņots, ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa iepriekš aģentūru LETA informēja, ka ZZS deputāti aicināja Saeimu noraidīt Dziesmu un deju svētku padomes lēmumu, ar kuru iepriekš bija paredzēts turpmāk Saeimas deputātiem un ministriem saglabāt privilēģiju rezervēt biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem, kas notiks 2023. gada vasarā.

Jau ziņots, ka 30. novembrī Dziesmu un deju svētku padome bija lēmusi saglabāt privilēģiju Saeimas deputātiem un valdības locekļiem rezervēt un iegādāties biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti