Sācies skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku skašu karstākais laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar Kurzemes izglītības iestāžu instrumentālo un vokāli instrumentālo ansambļu festivālu-konkursu 29. janvārī Liepājā aizsākās intensīvākais laiks ceļā uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem - skates, kurās  tradicionāli tiek noskaidroti svētku dalībnieki, lsm.lv pavēstīja Valsts izglītības satura centra pārstāve Liene Kresa.

Izglītības iestāžu instrumentālo un vokāli instrumentālo ansambļu festivāls-konkurss Latvijas novados turpināsies arī 6. februārī Ventspilī, 14. februārī Cesvainē, 27. februārī Mazsalacā, 20. un 22. aprīlī Rīgā. Labākajiem konkursa kolektīviem būs iespēja uzstāties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumos Vērmanes dārzā.

Kurzemes kolektīvus, kas pārstāv dažādus mūzikas žanrus, sākot ar klasisko un tautas mūziku, līdz pat džezam un mūsdienu populārajai mūzikai, vērtēja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas mācībspēki - docenti Tālis Gžibovskis, Inga Bērziņa un Guntars Bernāts, lektori Zigmunds Žukovskis, kā arī docents Jānis Grigalis, mūziķis komponists un dziedātājs Jānis Holšteins-Upmanis, dziedātāja Ieva Kerēvica.

Jau vēstīts,  ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, kuru plašo programmu - ap 50 pasākumu - veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mūsdienu deju kolektīvu sniegums, kā arī priecēs radošās darbnīcas, teātru izrādes u.c. aktivitātes.

Svētku sagatavošanas procesā iesaistīti ap 100 000 skolēnu, bet svētkos jūlijā Rīgā piedalīsies ap trīsdesmit septiņi tūkstoši dalībnieku no visas Latvijas, kā arī diasporu kolektīvi.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti