Rīkotāji piedāvās nākotnē Dziesmu un deju svētku biļetes izlozēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai neatkārtotu nepatīkamu pieredzi, biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem nākotnē varētu izlozēt, Latvijas Radio norādīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča. Rīkotāji virzīs loterijas principu tālāk apspriešanai Dziesmu svētku kopienai un plašākai sabiedrībai ar mērķi panākt godīgu un saprotamu biļešu izplatīšanas modeli. 

(papildināts ar kultūras ministres Daces Melbārdes teikto)
Visas biļešu iegādes procesa radītās neērtības Juhņēviča apzinās. Latvijas Radio jau vēstīja, ka cilvēki pat divas dienas iepriekš gaidīja rindās, pārmetumi izskanēja arī par interneta rindas darbību. Svētku organizatori bija saņēmuši virkni sūdzību un jautājumu, kā arī aicina aizvien vērsties pie viņiem ar savām problēmām, lai vēlāk jautājumus varētu risināt ar pakalpojuma sniedzēju "Biļešu paradīzi”. 

Eva Juhņēviča par Dziesmu svētku biļešu izplatīšanas iespējām
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

Juhņēviča sacīja, ka ir jādomā par godīgākiem un cieņpilnākiem risinājumiem biļešu izplatīšanā, jo sestdien piedzīvotais bija sāpīgs gan organizatoriem, gan cilvēkiem, kas stāvēja rindā un pavadīja ļoti daudz laika biļešu iegādē. Par iespējamu risinājumu uzskata izlozi.

"Šis jau ir dienaskārtības jautājums, kurā var spriest par nākotni. Pasaules prakse par izlozēm droši vien ir iespējama," teica Juhņēviča.

Dziesmu svētku infrastruktūra būs attīstīta, sēdvietu skaits zināms un loterijas sarīkošana līdz ar to kļūst iespējama. Tajā pašā laikā tā jau ir pilnīgi cita veida pieeja un radikāls jaunums, par ko būtu ilgstoši un pārdomāti jākomunicē, sacīja svētku izpilddirektore.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA teica, ka nākamo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgotāju varētu izraudzīties starptautiskā konkursā vai rīkot biļešu izlozi. Viņa norādīja, ka pašreizējais Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu izplatītājs SIA "Biļešu paradīze" vienlaicīgi spēj nodrošināt ne vairāk kā 1000 pieprasījumu. Iespējams, starptautiskā konkursā varētu piesaistīt pakalpojumu sniedzēju, kurš vienlaicīgi spētu apkalpot vairākus simtus tūkstošu pieprasījumu un nepieciešamības gadījumā nodrošināt arī biļešu tirdzniecību kasēs, vai arī jāatgriežas pie scenārija rīkot biļešu izlozi, pauda ministre.

Par biļešu izlozes principa ieviešanu Dziesmu un deju svētku rīkošanas procesā Melbārde skaidroja, ka šāda pieeja izvērtēta jau pēc iepriekšējiem svētkiem. Taču nepieciešamas lielas investīcijas loterijas sistēmas izveidē un uzraudzībā, kā arī jārēķinās, ka Latvijā tik liels pieprasījums pēc biļetēm ir tikai uz Dziesmu un deju svētkiem, līdz ar to jaunieviestā sistēma tiku izmantota vien reizi piecos gados.

Plašākai sabiedrībai skaidrojumu par pakalpojuma izpildi un tā trūkumiem svētku rīkotājs un “Biļešu Paradīze” sniegs otrdien. Savukārt biļešu pircējus par novērotajām problēmām aicina rakstīt iesniegumus un sūtīt tos uz [email protected].

Biļetes uz šovasar gaidāmajiem svētkiem ir pārdotas 17 no 19 maksas pasākumiem, un nedaudz mazāk kā puse pirkumu veikti internetā. Līdz sestdienas vakaram bija pārdota lielākā daļa jeb 86% kopējā biļešu apjoma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti