Rīgas centru rotās Dziesmusvētku «Sidraba birzs» vainags

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētku organizatori aicina uz svētku galvenā mākslinieka Ivara Mailīša vides objekta “Sidraba birza vainags” atklāšanu, informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva. No 17. jūnijā līdz pat svētku noslēgumam ikviens ir aicināts iziet cauri Sidraba birzs vainagam Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā.

Līdz 15. jūnijam http://dziesmusvetki.tv/birzs visi interesenti ir aicināti ierakstīt savu vārdu Sidraba birzs vainaga lapotnē. Vainagu veidojot, šīs sidraba lapiņas ar cilvēku vārdiem tiks iekārtas vides objektā, kļūstot par centrālo svētku objektu Rīgas centrā un sasaucoties ar Noslēguma koncerta scenogrāfiju.

“Noslēguma koncerta scenogrāfijas galvenie elementi ir sidraba birzs un gaisma. Simboliskiem kokiem savstarpēji savijoties, veidojas birzs, kura liec savus zarus pār dziedātājiem, paklanoties un mirdzot. Saules ceļš no ausmas līdz rietam iet caur sidraba birzi, bet īsākajā Līgo naktī turpinās kopkora izstarotajā tautas gara gaismas vainagā. Tā ir veldzēšanās tīrākajā avotā, kuru radījusi latviešu tauta!” par savu ieceri stāsta Ivars Mailītis. Sidraba birzs tēls caurvij I.Mailīša darbus – no Mežaparka jaunās estrādes projekta "Sidraba birzs dziesmu kalnā" līdz Šaoliņas mūku tempļa projektam Ķīnā Latvijas paviljonam "Expo 2010", no skolēnu deju svētku scenogrāfijas 2010.gadā līdz 2013.gada svētku Noslēguma koncerta vizuālajām iecerēm.

Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki notiek reizi piecos gados, un 2013.gada vasarā tie risināsies no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, tostarp 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti