Kultūras ziņas

Iznācis Māra Bērziņa vēsturiskais romāns

Kultūras ziņas

"Dvēseļu puteņa" ekranizāciju uztic Dreiberga studijai

Rēzeknes dejotāji griežas Meteņdančos

Rēzeknē aizvadīta pirmā deju skate

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalīties vēlas un plāno vairāk nekā 1000 Rēzeknes pilsētas dziedātāju, dejotāju un muzicētāju. Tieši tautas deju kolektīvi 10.februārī aizvadījuši savu pirmo deju skati, kas tika apvienota ar īpašu un tradīcijām piepildītu Meteņu dienas koncertu.

Rēzeknes Kultūras namā nupat aizritējusi pirmā deju skate, kurā tika vērtēti 22 izglītības un kultūras izglītības iestāžu bērnu un jauniešu deju kolektīvi. Koncertam tika dots arī zīmīgs nosaukums – "Griešanās Meteņos".

Pasākuma organizatore Ilona Stramkale norāda, ka Meteņdienu vajag pavadīt ar dziesmām un dejām, tad būs ļoti auglīgs un svētīgs gads.

"Skolēni visi kopā izdejo dažādus rakstus, līdz ar to mēs vairojam to labo, gaišo, jauko un auglīgo," saka pasākuma rīkotāja.

Kā atzīst žūrijas pārstāvji, pirmās skates laikā skolēni netiek vērtēti stingri, tomēr jau šobrīd ir pierādījuši savu augsto sagatavotības līmeni.

"Mēs šodien nepievēršam uzmanību tērpiem, jo mēs saprotam, ka tie vēl tikai top," skaidro žūrijas pārstāve Ineta Gleizda. "Tāpēc, kā ir, tā arī ir. Jāsarauj, bet šodien jāparāda tikai varēšana."

Savukārt Rēzeknes izglītības iestāžu tautas deju kolektīvu virsvadītāja Kristīne Kokoreviča stāsta, ka skolotājiem liels ieguvums ir tas, ka skolēni tiek vērtēti, jo tagad zināms, pie kā jāpiestrādā atlikušā mēneša laikā līdz lielajai skatei, kad vērtēs Rīgas žūrija.

Šogad tautas deju kolektīvu dalībnieki pievērš lielu uzmanību ikvienam dejas solim un niansei, jo vēlme piedalīties vasarā gaidāmajos 11. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ir neaprakstāmi liela.

Jau 19. februārī skati aizvadīs visi Latgales novada vokāli instrumentālie ansambļi, savukārt tautas deju kolektīviem nākamā skate gaidāma 8. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti