Pūtēju orķestri koncertēs Rīgas centra baznīcās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Septiņās Rīgas centra baznīcās septiņos vakarā skanējumu sāks pūtēju orķestru koncerti.

Orķestri spēlēs sava repertuāra skaistākos skaņdarbus, aicinot rīdziniekus un galvaspilsētas viesus izbaudīt katra dievnama unikālo akustiku.

Mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš stāsta, ka pūšaminstrumentu mūzika baznīcās ir sena tradīcija, kas pūtējiem ļauj izpausties arī kā smalkas un niansētas kamermūzikas izpildītājiem: “Pūtēju orķestri savā ikdienas dzīvē, darbībā ļoti daudz spēlē savās vietējās baznīcās. Tā ir izcila vide. Pat ja tu neesi ticīgs, spēlēt baznīcā ir ļoti, ļoti liela bauda un tā prasa, protams, arī cita rakstura mūziku spēlēt.

Jānis Puriņš stāsta par pūtēju orķestru koncertu
00:00 / 00:22
Lejuplādēt

Es nedomāju tikai korāļus vai tikai kaut ko lēnu, bet tā ir pilnīgi cita akustika ar savu vidi, pilnīgi cita sajūta. Cita elpa veidojas, kad paskaties apkārt – altāris vai logi, vai vitrāža! – un skaņa arī veidojas citāda. Tas ir liels ieguvums. Spēlēsim visās lielajās centra baznīcās.”

Koncertu norises vietas: Rīgas Sāpju Dievmātes baznīca, Rīgas Svētā Jēkaba katedrāle, Rīgas Svētā Mārtiņa evaņģēliski luteriskā baznīca, Rīgas Jēzus baznīca, Rīgas Lutera baznīca (Torņakalna baznīca), Rīgas Jaunā Svētās Ģertrūdes baznīca, Rīgas Sv. Pētera baznīca

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti