1:1

1:1 Gundars Rēders: Egils Levits

1:1

1:1 Gundars Rēders: Gatis Eglītis

1:1 Gundars Rēders: Egils Levits

Prezidents vasarā plānoto vairās saukt par kārtējiem jaunatnes dziesmu svētkiem, bet atbalsta to norisi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, kas šogad Covid-19 dēļ notiks netradicionālā formātā, Valsts prezidents Egils Levits vairās saukt par kārtējiem jaunatnes dziesmu svētkiem, vienlaikus paužot atbalstu šādu dziedāšanas svētku norisei.

“Tie būs dziesmu svētki, kas būs īpatnējā formātā. Es varbūt lietošu vārdu “svētki”. (..) Tie ir sadziedāšanās svētki vai cita veida svētki,” LTV raidījumā “Viens pret vienu” sacīja Levits.

Viņš piedāvājis tos formāli nesaukt par kārtējiem jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Levits uzskata, ka jāpieturas pie dziesmu svētku tradīcijas, kāda tā līdz šim bijusi.

Vienlaikus, viņaprāt, koristi un dejotāji daudz ir izdarījuši un to nevajadzētu padarīt bezvērtīgu. Tāpēc svētkiem jānotiek, ievērojot visus ierobežojumus, kas tajā laikā būs spēkā.

“Katrā ziņā šiem svētkiem ir jānotiek. Cilvēki ir daudz, entuziastiski darījuši. Un mēs nedrīkstam viņiem tos atņemt. Tieši otrādi – mums jāpriecājas kopā ar viņiem,” piebilda Levits.

KONTEKSTS:

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki 2021. gadā notiks netradicionālā un epidemioloģiskajai situācijai pielāgotā formātā, un to norises laiks paredzēts no 2. jūlija līdz 30. oktobrim. To atbalstīja valdība.

Koncertu videostāsti, norišu videoklipi, intervijas, virtuāli sveicieni, montēti sižeti un citas aktivitātes tiks atspoguļotas masu medijos.

Pēc ministrijas aplēsēm jaunā formāta svētki valstij izmaksās 2 046 967 eiro iepriekš plānoto 4 180 883 vietā, kas ministrijas budžetā bija paredzēti tradicionālajiem svētkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti