Panorāma

Lietuvas vēstnieks Latvijā par prezidentūras prioritātēm

Panorāma

Okupācijas muzejam -- 20

Dziesmusvētki pieskandina Melngalvju namu

Prezidents: Dziesmu svētki spēj aicināt latviešus atgriezties Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dziesmu un deju svētki visveiksmīgāk spēj aicināt latviešus atgriezties Latvijā, svinīgajā pieņemšanā par godu XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atklāšanai, uzrunājot svētku goda viesus, virsdiriģentus, virsvadītājus, atbalstītājus un organizatorus norādīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

„Man šķiet, šis tomēr ir lielākais un visveiksmīgākais pasākums, kas spēj aicināt latviešus atpakaļ uz Latviju,” sacīja prezidents.

Pēc prezidenta domām Dziesmu svētki spēj „vismaz izraisīt interesi dziedāt vienalga, kurā pasaules malā – Amerikā, Austrālijā vai tepat Zviedrijā, un ierasties šeit uz Dziesmu svētkiem.”

Augstu novērtējot Dziesmu un deju svētkos sapulcināto profesionāļu radošo potenciālu un svētku tapšanā ieguldītās prasmes, prezidents pauda pārliecību par izdošanos nākamajos Dziesmu svētkos, taču izteica bažas par tālāku nākotni.

„Man ir vissvētākā pārliecība, ka nākamie Dziesmu svētki, kas saistīti ar simtgadi, būs ļoti augstā līmenī, bet pēc tam mums acīmredzot ir ļoti jādomā, lai tomēr mūsu brīvajā Latvijā, kur visi ceļi vaļā, paliktu tie cilvēki, kas brīvprātīgi grib piedalīties šajos latviešu vissvarīgākajos svētkos,” pārdomās dalījās Bērziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti