Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jēkabpils novada civilās aizsardzības inženieri Tāli Zalvu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Premjers: Finansējums Dziesmu svētkiem būs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Finansējums XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem būs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Bažas par finansējuma nepietiekamību radās, kad jaunais zemkopības ministrs Didzis Šmits ("Apvienotais saraksts") paziņoja par "Latvijas Valsts mežu" (LVM) ziedojumu izbeigšanu, tostarp kultūras nozarei. 

Atbildot uz jautājumu, vai Dziesmu un deju svētkiem trūkstošo naudu atradīs, Kariņš sacīja: "Dziesmu svētki notiks, un finansējums Dziesmu svētkiem būs."

Arī Kultūras ministrijas (KM) parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība) intervijā Latvijas Radio stāstīja, ka LVM ziedojumu apturēšana neietekmēs nevienu no lielākajiem svētku pasākumiem. Lai gan lēmumu par finansējuma novirzīšanu varēs pieņemt tikai reizē ar budžetu, sarunu process esot pozitīvs. "Tā ir goda lieta!" valdības sarunu gaisotni aprakstīja Jansons.

KM parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viņš arī atklāja, ka svētku organizēšanā dažādās pozīcijās gaidāms 30 līdz 300 procentu sadārdzinājums, ko arī prasīs apmaksāt no valsts budžeta.

KM pārstāvis apstiprināja, ka arī saistībā ar trūkstošo naudu reģionu pasākumiem lēmums, visticamāk, būs pozitīvs. LVM ziedojumu izbeigšana visvairāk ietekmējusi kultūras pasākumu organizēšanu reģionos. Jansons norādīja, ka nauda pasākumiem būšot, bet ar trīs mēnešu kavēšanos, jo jāgaida budžeta apstiprināšana.

KONTEKSTS:

Valdībai pirms Ziemassvētkiem neapstiprinot "Latvijas Valsts mežu" ziedojumu plānu, Valsts kultūrkapitāla fonds zaudēja 10% no šī gada finansējuma, kas lielākoties tika novirzīts reģionu konkursiem, kā arī Dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstībai. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) vēstīja, ka saņēmis premjera mutisku solījumu palielināt Valsts kultūrkapitāla fonda šī gada budžetu par 2,7 miljoniem eiro.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti