Plāno pastiprināt kiberdrošību Dziesmu svētkos un citos simtgades pasākumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kultūras ministrija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju pastiprinās kiberdrošības pasākumus šīs vasaras Dziesmu svētkos un citos simtgades pasākumos, pavēstīja kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība).

Svētku rīkotāji jau tikušies ar aizsardzības ministru un kiberuzbrukumu novēršanas institūciju „CERT”, lai izvērtētu svētku procesā iesaistītās tehnoloģijas, piemēram, saistībā ar elektronisko biļešu kontroli, svētku dalībnieku kartēm un pasākumu translēšanu, un ieviestu papildu kiberdrošības pasākumus.

Papildu finansējumu no valsts budžeta tam nevajadzēs, norādīja Melbārde.

Dace Melbārde
00:00 / 00:36
Lejuplādēt
„Jebkurā procesā, kur iesaistītas tehnoloģijas, ir iespējami riski, kas ir profesionāli jāizvērtē. Domāju, ka „Biļešu paradīzes” [Dziesmu svētku] biļešu tirdzniecības process to ļoti skaidri parādīja. Jā, „Biļešu paradīzei” pašai bija par to jādomā, līdzīgi kā par to domāja mūsu partneri [uzņēmums „Squalio”), veidojot svētku dalībnieku reģistrācijas sistēmu, kas no partnera puses tika nodrošināts, bet no „Biļešu paradīzes” netika nodrošināts,” norādīja ministre.

“Bet, kā mēs to redzam biļešu tirdzniecības procesā, mēs nevaram paļauties tikai uz pakalpojuma sniedzēju. Mums ir arī pašiem ļoti proaktīvi jāiesaistās, jo galu galā cietēji ir svētku rīkotāji un dalībnieki,” uzsvēra ministre.

KONTEKSTS:

 Šogad publiskā tirdzniecībā bija par 62% vairāk Dziesmu un deju svētku biļešu nekā iepriekšējos svētkos, tomēr pieprasījums pēc tām arī šoreiz vairāk nekā 10 reizes pārsniedza piedāvājumu.  Vairumu biļešu izķēra jau 3.martā - pirmajā tirdzniecības dienā. Līdzīgi kā iepriekšējos gados biļešu tīkotājiem nācies saskarties ar virkni problēmu. Lai gan biļešu tirdzniecība pie tirgotāja „Biļešu paradīze” ritēja nepārtraukti, netrūka pārmetumu par daudzu ieskatā lēnajiem pārdošanas tempiem gan kasēs, gan internetā. Biļešu tirgotājs gan paziņoja, ka uzņēmumam noticis hakeru uzbrukums.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti