Pirmie 100 Dziesmu svētku karogi devušies uz novadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien ar uzņēmuma „Latvijas Pasts” atbalstu uz Latvijas novadiem devušies pirmie 100 Dziesmu un deju svētku karogi, kuri pēc svētku galvenā režisora Uģa Brikmaņa ieceres 30. jūnijā pašā dienas vidū, kad saule ir zenītā, tiks pacelti, tā simboliski atklājot svētku visā Latvijā.

Īpašie karogi tiks pacelti 420 Latvijas vietās.

Sākot no aprīļa uz svētku rīkotāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra – biroju no visas Latvijas tika iesūtītas svētku zīmes, kuras iedziedāja katras konkrētās vietas kolektīvi – koris, deju ansamblis, folkloras grupas, amatierteātri utt. Šīs svētku zīmes uzdrukāja uz īpaši veidota karoga.

“Svētku atklāšana novados ir simbolisks un vienojošs brīdis. Svētku dalībnieki, kas dosies uz Rīgu, un mājāspalicēji kopā pacels karogu, kas plīvos līdz pat svētku pēdējai dienai, sagaidot mājās dalībniekus. Tā ir skaista, bet aizmirsta tradīcija – pavadīt savējos un novēlēt izdošanos. Visus atklāšanas ceremonijas dalībniekus novados lūdzam iesūtīt mums fotogrāfijas no karoga pacelšanas brīža. Iesūtītos attēlus izmantosim kā atklāšanas pasākuma Dziesmu svētku parkā scenogrāfijas elementus,” stāsta svētku galvenais režisors Uģis Brikmanis.

„Esam lepni par to, ka Latvijas Pasts iesaistās īpašo Dziesmu un deju svētku sajūtu radīšanā ne tikai Rīgā, bet ikvienā Latvijas pilsētā, novadā un ciemā. Pēc dažām dienām svētku karogi sasniegs adresātus, lai dāvātu svētkus visiem Latvijas iedzīvotājiem Dziesmu un deju svētku laikā” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Arnis Salnājs.

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (47) un ārvalstīm (26).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti