Pielikt punktu, un virzīties tālāk. Folkloras kopā «Vīteri» gandarīti arī par «e-dziesmusvētkiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Skolēnu dziesmu un deju svētkos, kas šogad nenotiks ierastajā formātā, piedalīsies arī Rēzeknes folkloras kopa „Vīteri”. Tās vadītāja Sandra Stare uzsver – lai arī svētki būs citādākā formātā, tomēr tas būs kā noslēguma punkts, lai var virzīties tālāk.

Folkloras kopā «Vīteri» gandarīti arī par «e-dziesmusvētkiem»
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Daļu no folkloras kopas „Vīteri” Latvijas Radio satika atbildīgā brīdī – kopas dalībnieces Lienes Skrebinskas noslēguma eksāmena vienā no ansambļa uzdevumiem, beidzot Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas Tradicionālās mūzikas programmu. Četras jaunākās „Vīteru” dalībnieces kopā ar Lieni iet rotaļā un dzied.

Liene Skrebinska kopā ar „Vīteriem” ir izaugusi, un ir kopas dalībniece jau kopš piecu gadu vecuma. Liene arī dejo. Šogad Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, gatavošanās tiešsaistē bijusi neparasta, tomēr šajā laikā priecājās arī par tādu iespēju satikties.

„Iepriecināja visi mēģinājumi, kas notika attālināti, bija tāda kopības sajūta.

Ļoti atsvaidzināja tās domas par karantīnu un par visu šo te situāciju, ka beidzot varēja saposties tautu tērpā, nodejot un iemācīties soļus, sanākt kopā, kaut vai arī attālināti,” pastāstīja Liene.

Folkloras kopas „Vīteri” vadītāja Sandra Stare gandarīta, ka svētki tomēr notiks. Jo, lai arī svētki būs citādāki, tā būs iespēja emocionāli pabeigt to, kam ir gatavojušies.

„Man bija tā ticība, ka tomēr tie dziesmu svētki šogad beigsies un noslēgsies, ka tos nepagarinās vēl.

Mēs katru gadu jaunu tēmu ņemam, un pagājušogad mums bija „Rotā bite, rotā saule”. Un cik var vienu nu to pašu tēmu malt. Mēs visu laiku maināmies. Un šie dziesmu svētki būs pilnīgi savādāki. Jā, tie būs e-dziesmusvētki, tā mēs jau esam pieraduši. Un nākamie būs savādāki,” pauda Stare.

Jāteic, folkloras kopa „Vīteri” šajā laikā bija aktīvi, veidojot dažādus video un komunicējot tiešsaistē. Folkloras kopas „Vīteri” vadītāja Sandra Stare telefonā rādīja video, kuros gan dalībnieku uzfilmētais materiāls samontēts kopā, gan, kad atļāva laiks un ierobežojumi, muzicējot pie dabas jau lielākās grupās.

„Šobrīd mums turpinās ļoti aktīvā dzīve, mēs veicam ierakstus. Un, protams, kā tauta saka, savs labums bubuļam, mēs varam konkursā izvēlēties pašu skaistāko dabas skatuvi, kādu vien varam atrast. Un mēs pulcējamies Sarkaņkalnā un skaistā saulrietā visu to iedziedam. Un pašiem pēc tam prieks skatīties. Parasti tie konkursi Rīgā ir tādi, ka piecos cēlušies, negulējuši un autobusā nomīcījušies, un pieelpotā zālē tā dziedāšana notikusi. Bet tagad mēs skaistus skatus iemūžinām,” sacīja „Vīteri” vadītāja.

Pašlaik kolektīvs domā par video filmēšanu „e-dziesmusvētkiem”. „Gandrīz nekas nemainās. Kā katru gadu mums ir jāsagatavo sava individuāla 3-5 minūšu programma, un to mēs arī sagatavosim. Man atkal ir idejas, kā to izdarīt. Iefilmēsim un nosūtīsim. Un tad mēs arī gatavosim minūti garu kolektīvo sveicienu virtuālajam gājienam.

Viss notiek! Tikai drusciņ savādāk, bet mēs meklējam arī labās puses šai situācijā,” piebilda Stare.

Kolektīvs pielāgojās apstākļiem. Un šis laiks dažiem bija pat ieguvums, apgūstot instrumentu spēli individuāli, ir sasniegti pat labāki rezultāti. Dažiem vecāko klašu dalībniekiem komunikācija attālināti gan mazināja interesi, atzīstot, ka viņi tomēr vēlas tikties klātienē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti