Pērn mērķdotācijā starp 1564 māksliniecisko kolektīvu vadītājiem sadalīts vairāk nekā 931 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pērn mērķdotācijā starp 1564 Latvijas māksliniecisko kolektīvu vadītājiem darba samaksai un Valsts sociālajām apdrošināšanas iemaksām (VSAOI) par darbību 2016.gadā sadalīti 931 277 eiro, liecina valdībā iesniegtais Kultūras ministrijas informatīvais ziņojums par Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāna īstenošanu 2017.gadā.

Kopumā Latvijas Digitālajā kultūras kartē pērn reģistrēti 3347 tautas mākslas kolektīvi, līdz ar to metodiskā atbalsta mērķdotācijas devušas pienesumu teju pusei kolektīvu vadītāju. KM arī norāda, ka 49% no tiem iesaistījās Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un attīstībā, kā arī Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbojās arī ar 84 ārvalstu latviešu amatiermākslas kolektīviem.

Par šiem līdzekļiem jau māksliniecisko kolektīvu vadītāju starpā nodrošināta 28 virsdiriģentu darbība 31 Latvijas pilsētā un novadā, kā arī 33 virsvadītāju darbība 35 Latvijas pilsētās un novados, tiecoties nodrošināt svētku procesa nepārtrauktību un kvalitāti.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki Rīgā notika no šī gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Šogad svētki norisinājās Latvijas valsts simtgades zīmē, pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu - 43 219.

Virsdiriģenti par darbu svētkos vidēji saņems 500 eiro, bet deju virsvadītāji - 550 eiro par vienu deju.

Saskaņā ar noslēgtajiem autoratlīdzības līgumiem virsdiriģenti vidēji saņems 500 eiro pirms nodokļu nomaksas, ieskaitot darbu mēģinājumos visā svētku norises laikā, ģenerālmēģinājumā un noslēguma koncertā Mežaparka Lielajā estrādē.

Savukārt deju virsvadītāji saskaņā ar noslēgto autorlīgumu saņems 550 eiro pirms nodokļu nomaksas par vienu deju, ieskaitot laukuma zīmējuma sagatavošanu, darbu deju zīmējumu apguves divu dienu seminārā deju kolektīvu pedagogiem un lielinscenējumu kopmēģinājumos, ģenerālmēģinājumā un trīs koncertos Daugavas stadionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti