Pēdējās dienas var pieteikties komisijas atmaksai par internetā iegādātajām 2018.gada Dziesmu svētku biļetēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Trešdien un ceturtdien, 9. un 10. decembrī, vēl var pieteikties naudas atmaksai par internetā iegādāto 2018. gada Dziesmu svētku biļešu komisiju.

“Biļešu paradīze” toreiz iekasēja 7,37% komisijas maksu par interneta veikala izmantošanu, bet svētku rīkotājs – Latvijas Nacionālais kultūras centrs – vērsās tiesā par līgumam neatbilstošu rīcību.

Šā gada sākumā puses vienojās par izlīgumu, un "Biļešu paradīze" atmaksāja valstij 76 500 eiro.

Kopš augusta komisijas atmaksai pieteikušies mazliet vairāk nekā 400 cilvēku, un viņiem atdotās summas svārstās no viena līdz 94 eiro.

Kopumā līdz šim atmaksāti mazāk nekā 10% naudas, un neatmaksāto sadarbībā ar fondu “ziedot.lv” plānots novirzīt ar Dziesmu svētkiem saistītiem labdarības mērķiem, stāstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte.

“Laikā līdz 8. decembrim mums ir pieteikušies 403 pircēji, un izmaksātā summa ir 4759 eiro. Protams, šo dažu dienu laikā cilvēki, kas ir jau pieteikušies vai vēl pieteiksies, saņems informāciju par šo līdzekļu atmaksu, un decembra laikā mēs plānojam ar šo darbu tikt galā,” sacīja LNKC direktore Signe Pujāte.

Signe Pujāte: Pēdējās dienas var pieteikties komisijas atmaksai par internetā iegādātajām 2018.gada dziesmu svētku biļetēm
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

Kad būs zināms, cik daudz pircēju neatprasītās naudas palicis centra rīcībā, jau konkrētāk tiks lemts par labdarības mērķi, kam to novirzīt.

“Mēs saziņā ar fondu “ziedot.lv” un viņu ekspertu atbalstu izveidosim kārtību konkursam par šo līdzekļu piesaisti konkrētām mērķgrupām, lai tās varētu līdzdarboties nākamo Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un piedalīties tajos,” norādīja Pujāte.

Viņa pieļāva, ka šīs mērķgrupas varētu būt, piemēram, daudzbērnu ģimenes un cilvēki ar īpašām vajadzībām, taču konkrētāku lēmumu varēs pieņemt pēc tam, kad būs noslēdzies naudas atdošanas process.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti