Pārmaksāto naudu par 2018. gada Dziesmu un deju svētku biļetēm līdz šim atguvuši apmēram 300 cilvēki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz 2020. gada 10. decembrim Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina pieteikties to naudas līdzekļu atmaksai, kas komisijas maksas veidā (7,37% no biļešu cenas) tika ieturēti no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumu elektronisko biļešu pircējiem 2018. gadā. Līdz šim iespēju atgūt naudu izmantojuši apmēram 300 cilvēki, informēja LNKC pārstāvji.

Šī gada 10. augustā uzsāktais pieteikumu iesniegšanas un naudas līdzekļu atmaksas process kopumā norit veiksmīgi, vērtēja LNKC.

LNKC atbildīgie darbinieki sazinās ar pieteikumu iesniedzējiem individuāli gadījumos, ja iesniegtos datus nepieciešams precizēt. Iespēju atgūt naudas līdzekļus līdz šim izmantojušas apmēram 300 personas. Izmaksāto summu amplitūda svārstās no diviem līdz 46 eiro.

Līdz 10. decembrim biļešu pircēji ir aicināti aizpildīt iesnieguma veidlapu, kas pieejama LNKC tīmekļvietnē. Iesniegumā jānorāda kontakttālrunis un/vai e-pasta adrese, bankas norēķinu konts un cita pieprasītā informācija. Jāpievieno bankas maksājuma uzdevums, kas apliecina veikto naudas iemaksu par biļešu iegādi interneta portālā “Biļešu paradīze”.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību valstī, LNKC lūdz iespēju robežās izvairīties no iestādes apmeklējuma klātienē. Nepieciešamos dokumentus var iesniegt LNKC elektroniski trīs veidos: nosūtīt ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi: [email protected], iesniegt dokumentus valsts pārvaldes pakalpojumu portāla “Latvija.lv” sadaļā “Iesniegums iestādei” vai iesūtīt e-adresē "Latvijas Nacionālais kultūras centrs".  Tāpat iespējams izmantot pasta pakalpojumus,  nosūtot iesniegumu uz adresi: Pils laukums 4, Rīga, LV-1365.

Mēneša laikā biļešu pircējs saņems atbildes vēstuli. Apstiprinošas atbildes gadījumā naudas līdzekļi tiks pārskaitīti uz iesniegumā norādīto bankas norēķinu kontu. Naudas līdzekļi, kuru atmaksu biļešu pircēji nebūs pieprasījuši norādītajā četru mēnešu periodā, konkursa kārtībā sadarbībā ar fondu Ziedot.lv tiks novirzīti sociālam labdarības mērķim gaidāmo XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku kontekstā.

KONTEKSTS:

Iedzīvotāji, kas 2018. gadā internetā iegādājās biļetes uz Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, var atgūt “Biļešu paradīzes” iekasēto komisijas maksu par interneta veikala lietošanu – 7,37 procentus no biļetes cenas. Tas izriet no izlīguma, par ko “Biļešu paradīze” vienojusies ar svētku rīkotāju – Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Rīkotāji 2018. gada rudenī vērsās tiesā pret “Biļešu paradīzi”, jo uzskatīja, ka svētku biļešu tirgotājs pārkāpis līguma noteikumus, iekasējot papildu maksu par biļešu pirkšanu internetā. Saskaņā ar izlīgumu “Biļešu paradīze” atmaksā svētku rīkotājiem 76,5 tūkstošus eiro, bet rīkotāji pārskaita “Biļešu paradīzei” iepriekš ieturētos 90,7 tūkstošus eiro par līguma ietvaros sniegtajiem pakalpojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti