Padomes sēdē izvērtēs Dziesmu un deju svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien notiks Dziesmu un deju svētku padomes sēde, veltīta svētku procesa izvērtēšanai. Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Anda Laķe prezentēs pētījumu “Dziesmu un deju svētku kopienas iezīmes Baltijas valstu simtgadē”, tāpat tiks pārrunāti galvenie secinājumi pēc šovasar Latvijā aizvadītajiem svētkiem.

 

Signe Pujāte stāsta par plānoto sēdi
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

“Mēs vēstīsim par savām atziņām, ko esam ieveduši pēc svētkiem, par visiem jaunievedumiem, kas bija iepriekšējos svētkos. Izskatīsim, piemēram, tādus jautājumus kā maksimālais dalībnieku skaits un svētku nedēļas plānošana. Amplitūda ir diezgan plaša. Tāpat informēsim padomi par gatavošanos konferencei, kas notiks nākamajā pirmdienā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte.

Konferences laikā diskutēs gan par svētku repertuāru, starpsvētku procesa organizāciju, komunikāciju, biļešu izplatīšanas modeļiem un citiem būtiskiem jautājumiem, kā arī akcentēs Dziesmu svētku kopienas aktīvāku iesaisti starpsvētku organizatoriskajā procesā.

Konferenci klātienē varēs apmeklēt ikviens interesents. Reģistrācija dalībai konferencē no šodienas iespējama Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) interneta vietnē. Diskusijas būs iespējams vērot arī tiešraidē.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt šo svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, tās darbību koordinē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti