Panorāma

Liela interese par vakcinēšanos

Panorāma

Darba tiesību pārkāpuma dēļ jāatmaksā Covid-19 atbalsts

Bērni priecīgi atkal dejot klātienē

Optimisma pilni mazie dejotāji atkal satiekas klātienes āra nodarbībās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar 2 metru distanci un piesardzīgi, tomēr daudzu skolu sporta laukumos šonedēļ atkal atskanēja bērnu čalas un priecīga sasaukšanās. Tā kā interešu izglītības nodarbības valdība atļāva svaigā gaisā, gaidāmo skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībnieki steidza izmantot pirmās siltās dienas, lai deju soļus liktu kopā ar skolasbiedriem un pedagogiem, nevis vieni paši savās istabās.

Gandrīz pusgadu Rīgas Franču liceja deju kolektīva “Auseklītis” dejotāji nav mērojuši ceļu uz skolu, bet šonedēļ tie atkal te pabija. Mazie dejotāji gan iepriekšējos mēnešos nav atpūtušies, bet vismaz 2 reizes nedēļā turpinājuši deju soļus slīpēt tiešsaistes stundās.

"Es ļoti priecājos, ka bērni turpināja dejot un turpināja mācīties, līdz ar to es varu simtprocentīgi apgalvot, ka tas, [..] ka mēs esam tikuši ārā svaigā gaisā, tie ir kā nelieli svētki mums visiem, un līdz ar to viņi ar dubultu enerģiju metas šajā visā iekšā," sacīja deju kolektīva “Auseklītis” vadītāja Ieva Jundze.

"Šodien atkal satikties ar klasesbiedriem ir ļoti laba sajūta. Ir ļoti priecīgi satikties," teica 5. klases skolniece Elza Eņģele.

“Auseklītim” ir vairākas dejotāju klašu grupas. Lielākās pat sadalītas divās un trīs daļās, lai ievērotu noteiktos ierobežojumus, ka nodarbībā var piedalīties 10 bērni.

"Kaut vai šādā veidā, ar to divu metru distanci, bet mēs viņus redzam un jūtam, un tas ir pluss. Es domāju, ir ļoti liels prieks gan skolotājiem, gan bērniem," prieku par iespēju ar bērniem darboties brīvā dabā pauda kolektīva vadītāja.

Šobrīd svarīgākais uzdevums ir mācīties sarežģītos vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku lielkoncerta fināla dejas “Svinēt sauli” soļus. “Auseklītī” neviens nešaubās – šovasar svētkiem jābūt!

"Pat iespēja, ka mums ir fināla mūzika, dejojam kombinācijas vienalga kādam mērķim, un bērni jau to jūt, un ja vadītājs spēs iedvesmot un radīt svētku sajūtu, es domāju, viņiem jau šodien bija svētki. Vai tas finalizēsies kādā grandiozā koncertā vai šeit pat pagalmā, patiesībā, cik mēs paši sev noticēsim, tik arī tie svētki mums būs," uzsvēra deju kolektīva "Auseklītis" skolotāja Liene Frīdberga.

Pirmdien, 19. aprīlī, koalīcija Sadarbības sanāksmes sēdē diskutēs par iespējamo Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi, cerot par to arī pieņemt gala lēmumu, tā LTV raidījumā "Šodienas jautājums" šonedēļ solīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

KONTEKSTS:

2020. gada martā, kad Latvijā tika ieviesta ārkārtējā situācija Covid-19 dēļ, tika pieņemts lēmums XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus pārcelt uz nākamo gadu.

Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, vēlāk to pagarinot līdz 6. aprīlim. Taču, tā kā saslimstība ar Covid-19 strauji nerūk, spēkā paliek virkne ierobežojumu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti