Labrīt

Dziesmusvētku apsveikums no Suitu sievām

Labrīt

Netīrās naudas apkarošanas eksperts: Latvijai jāiegulda vairāk risku izvērtēšanā

Olga Rajecka un Gunta Latiševa-Čudare ciemojas LR studijā pie Brīvības pieminekļa

Olgas Rajeckas Dziesmu un deju svētku atmiņa – uz peldi ar trolejbusu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziedātājas un tautas deju ansambļa "Rotaļa" dalībnieces Olgas Rajeckas viena no spilgtākajām Dziesmu un deju svētku  atmiņām ir no iepriekšējiem svētkiem, kuros kolektīvs pārvietojās trolejbusā, ar kuru svētku dalībnieki devušies arī peldēties.

Jautāta par spilgtākajām Dziesmu un deju svētku atmiņām, dziedātāja sarunā ar pieci.lv žurnālistiem sabiedrisko mediju Dziesmu un deju svētku studijā atzina, ka parasti neaizmirstams ir svētku dalībnieku gājiens, kas paticis arī šogad.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

No iepriekšējiem, pirms pieciem gadiem notikušajiem svētkiem vairāk gan atmiņā palicis cits spilgts notikums – kad deju kolektīvam vienu dienu no "VEF" Kultūras pils vajadzēja doties uz Mežaparku un pēc tam uz Daugavas stadionu,

liels bija dejotāju pārsteigums, redzot, ka autobusa vietā viņus sagaida trolejbuss, kas ierasti uz Mežaparku nemaz nekursē.

"Tam trolejbusam viss bija nolaists lejā, viss tur kaut kā notiek. Un tad mēs visi no rīta plkst.8 braucam uz Mežaparku un sākam visiem zvanīt. (..). Mēs visi zvanījām [saviem tuviniekiem], bijām tādā sajūsmā," stāstīja dejotāja. "Trolejbusā tiešām bija ļoti ērti. Mēs varējām sakārt visus savus tērpus, savas drēbes."

Pēc viņas teiktā, dejotāji ar trolejbusu drīkstēja braukt 40 kilometru rādiusā no Rīgas. Tā kā toreiz Dziesmu un deju svētku norises laikā bija karsts laiks, dejotāji ar trolejbusu devušies peldēties. "Un mēs peldējāmies.

Mums vienīgais nebija peldkostīmu līdzi. Iedomājies, ar apakšbrunčiem (..). Ļoti labi tas bija," stāstīja Rajecka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti