Rīta Panorāma

Dziesmu svētku sajūtas, skatītāji

Rīta Panorāma

Mākslinieces Rūdītes Grasbergas zīda pavedieni Dziesmu svētku "Līgo" karoga kopijā

Intervija ar Dziesmu svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču

Noslēguma koncertā un sadziedāšanās pasākumā – visu laiku lielākais dalībnieku un skatītāju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdienas, 8. jūlija, vakarā notikušo Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā un sadziedāšanās pasākumā piedalījās un to vēroja vairāk nekā 67 000 cilvēku, kas ir visu lielākais dalībnieku un skatītāju kopskaits, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pirmdienas, 9. jūlija, rītā sacīja Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka elektroniskā biļešu uzskaites sistēma liecina, ka Mežaparkā svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu bija precīzi 67 253 cilvēki. Kopumā svētkus organizēja ap 4000 cilvēku – viņu vidū ir ne tikai komanda, kas strādāja tiešā Juhņēvičas vadībā, bet arī brīvprātīgie un dažādos dienestos strādājošie – policisti un citi.

Juhņēviča teica, ka tieši noslēguma koncertā novērojusi, ka cilvēki bijuši ļoti pašorganizēti – paši izdomājuši, kur viņiem jāsēž un kur jādodas. Šo aspektu Juhņēviča ļoti augstu novērtēja.

Viņa atzina, ka pašai šobrīd emocijas, no vienas puses, ir sakāpinātas, savukārt, no otras puses, tās vēl tikai nāks ārā. “Emocionāls pārdzīvojums, nevis piedzīvojums, kas paliks atmiņā uz visu mūžu,” viņa komentēja. Tagad gan sāksies praktiski darbi, kas ir raksturīgi lieliem pasākumiem: “papīru darbi”, teritoriju sakopšana un citi pienākumi. Tie prasīs vairākas nedēļas.

Kā vienu no mīnusiem, kas jārisina nākotnē – biļešu elektroniskās pārdošanas sistēmas sakārtošana. Tagad pēc svētkiem sarunas ar “Biļešu paradīzi” atsāksies. Savukārt attiecībā uz spekulantiem viņa ar nožēlu atzina – kamēr ir pieprasījums, tikmēr būs arī piedāvājums.

Pasākumā bija akreditēti gandrīz 500 ārvalstu mediji.

KONTEKSTS:

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu XVI Deju svētki noslēdzās agrā pirmdienas, 9. jūlija, rītā ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" Mežaparkā. Noslēguma koncertā tā dalībnieku un skatītāju kopskaits bija visu laiku lielākais, kāds jebkad ir pieredzēts šajos svētkos. Gan dalībnieku, gan skatītāju un amatpersonas par svētkiem ir teikušas atzinīgus vārdus. Nākamie Dziesmu un deju svētki būs pēc pieciem gadiem, kad tiks atzīmēta šīs tradīcijas 150. jubileja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti