Netikt uz Dziesmu un deju svētkiem nemaz nav tik viegli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uz Dziesmu un deju svētkiem pārsvarā tikuši visi kolektīvi, kas to vēlējās, kas parāda - netikt uz Dziesmu svētkiem nemaz nav tik viegli.

Šogad pēc koru skatēm aiz strīpas nepalika neviens. Citādi gan ir ar dejotājiem, tomēr mājās palicēju arī maz - skatēs piedalījās, bet uz svētkiem netika 11 deju kolektīvi. No tiem četri ir tādi, kuri netika vecuma ierobežojuma dēļ.

Nolikumā teikts, ka Dziesmu un deju svētkos drīkst piedalīties tie koristi vai dejotāji, kuriem ir 16 gadu. Četri kolektīvi noteikumu pārkāpa, tik un tā piedalījās skatēs un cerēja, ka tomēr tiks uz svētkiem.

Dziesmu un deju svētkos šogad piedalās gandrīz 1800 dažādu kolektīvu. Visvairāk ir dejotāju un dziedātāju. Svētkos piedalās arī 66 koklētāju ansambļi, tikpat pūtēju orķestri, kā arī tautas lietišķās mākslas studijas un folkloras kopas, vokālie ansambļi, amatierteātri un 80 mazākumtautību kolektīvi.

Dziedātāji un dejotāji sabrauc ne tikai no Latvijas. Kopā Dziesmu un deju svētkos ir pārstāvētas 22 valstis - 16 no Eiropas, kā arī Krievija, Ukraina, ASV, Kanāda, Brazīlija un Austrālija. Pēdējiem uz Latviju jāmēro vistālākais ceļš - aptuveni 15 tūkstoši kilometru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti