Nepilnas pusstundas laikā 420 vietās Latvijā pacelti Dziesmusvētku karogi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien, brīdī, kad saule atradās zenīta augstākajā punktā, laikā no plkst.13.12 līdz 13.40 visā Latvijā pacelti XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku karogi, tādā veidā simbolizējot atbalstu dziedātājiem, dejotājiem un pūtēju orķestra dalībniekiem.

Pulksten 13.23, skanot Dziesmai par Valmieru, dziesmu svētku karogs uzvilkts Valmieras pilsētas pašvaldības karoga mastā.

Mārupē, novada kora dziesmu pavadījumā, pulksten 13.28 pacelts svētku karogs ar Dziesmu un deju svētku zīmi, kuru iedziedājis jauktais koris "Mārupe".

Kuldīgā Dziesmu svētku īpašais karogs plīvo Pilsētas dārzā, kur to uzvilka pieredzējušākie dalībnieki.

Rēzeknē Dziesmu svētku karogs pacelts virs Kultūras nama.

Īpaši veidots Ventspils Dziesmu svētku karogs pacelts Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Jelgavā šis karogs plīvo karoga mastā pie Jelgavas kultūras nama. Dziesmu un deju svētku karogi nu plīvo arī Alūksnē, Amatā un Ādažos, Saulkrastos un Baldonē, Cēsu novadā un Saldū, Jaunpilī un Jumpravā, kopā pavisam 420 vietās.

Jau ziņots, ka XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku atklāšanā šogad jaunums - īstenota svētku galvenā režisora Uģa Brikmaņa ideja par īpaši izveidotu karogu pacelšanu 420 Latvijas vietās. Svētku atklāšana novados ir simbolisks un vienojošs brīdis. Svētku dalībnieki, kas dosies uz Rīgu, un mājās palicēju kopīgi paceltais karogs plīvos līdz pat svētku pēdējai dienai, sagaidot dalībniekus mājās.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgā notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti