Aktuāli

Atšķirībā no Jelgavas Daugavpils dome alkoholu pirkusi atklāti, konstatē Valsts kontrole

Aktuāli

NVA par Karjeras dienām, bezdarbu, darba piedāvājumiem un pieprasītākajām profesijām

Dziesmusvētku izvērtējuma konference

Nacionālajā bibliotēkā vērtēs aizritējušos Dziesmu un deju svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē šodien notiks 26. Vispārējo latviešu Dziesmu un 16. Deju svētku izvērtēšanas konference. Tajā svētku rīkotāji atskatīsies uz šīs vasaras Dziesmu svētkiem un spriedīs par tajos gūtajām mācībām un secinājumiem ceļā uz nākamajiem Dziesmu svētkiem 2023.gadā.

Kā Latvijas Radio norādīja Latvijas Nacionālā kultūras centra vadītāja Signe Pujāte, šādas izvērtēšanas konferences rīkotas arī pirms iepriekšējiem svētkiem un uzskatāmas par ceļamaizi nākamajiem dziesmu svētkiem, ar ko Latvijā atzīmēs dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtu:

„Konferencē mēs apskatīsim trīs galvenās tēmas. Pirmā būs saistīta ar svētku repertuāru - tas ir būtisks balsts, uz kā veidojas Dziesmu un deju svētki, un mums noteikti ir nobriedušas tēmas, par ko parunāt, kā rīkoties turpmāk. Otra tēma ir saistīta ar Dziesmu un deju svētku ikdienu ceļā uz svētku nedēļu jeb tā saucamā svētku ilgtspēja, kurā arī ir svarīgi uzklausīt dažādas iesaistītās puses - gan rīkotājus, gan pašvaldības, gan sabiedrību, kuras viedokli pārstāv nevalstiskās organizācijas. Un trešā tēma ir saistīta ar svētku biļešu sadales modeli. Jo viedokļi un ierosinājumi ir ļoti dažādi, un būtu vērts tos uzklausīt, lai varētu turpināt darbu pie šī nebūt ne vieglā jautājuma,” klāstīja Pujāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti